Banjaluka: Evo kad rade kafane tokom praznika

Autor:

Ugostiteljski objekti na području grada Banjaluka koji se nalaze van stambenih zgrada, moći će da rade neograničeno na Novu godinu 1. i 2. januara, na Božić 7. januara te pravoslavnu Novu godinu 14. januara.

0
A- A A+
jesen, Banjaluka Foto: MONDO/ Vedran Ševčuk

Prema Zaključku koji je donio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić regulisano je radno vrijeme ugostiteljskih, te pojedinih trgovinskih objekata na području grada do 15. januara naredne godine. 

Ovim zaključkom te odlukom o radnom vremenu ugostitelja, koje su u ovoj godini donijele gradske vlasti, u ostale dane zimskih praznika oni će moći da rade dva časa duže u odnosu na prethodne godine.

"Restorani i kafići radnim danima mogu raditi od 7.00 do 1.00 čas, a vikendom do 2.00 časa. Ugostitelji sa znakom kvaliteta `zlatna kašika` radnim danima mogu raditi od 7.00 do 2.00 časa, a vikendom od 7.00 do 3.00 časa", navode u Gradskoj upravi.

Iz Gradske uprave napominju da noćni klubovi mogu raditi od 19.00 do 4.00 časa, vikendom od 19.00 do 5.00 časova, a saloni za posebne prilike od 7.00 do 4.00 časa.

U ovo produženje radnog vremena, kako su naglasili u Gradskoj upravi, nisu uključeni ugostiteljski objekti u stambeno-poslovnim zgradama koji će i dalje raditi u skladu sa propisanim radnim vremenom.

"Kafići i restorani koji su na takvim lokacijama radnim danima i vikendom mogu raditi od 7.00 do 23.00 časa, a ugostitelji sa znakom kvaliteta `zlatna kašika` od 7.00 do 24.00 časa radnim danima, a vikendom sat duže", navode iz Gradske uprave.

Ovaj zaključak, kako navode iz Gradske uprave, donesen je na zahtjev Zanatsko-preduzetničke komore regije Banjaluka radi potrebe za dužim radom ugostiteljskih objekata za predstojeće praznike, kako bi bila obezbijeđena bogata i raznovrsna ugostiteljsko-turistička ponuda, kao i zbog prodajnih objekata s ciljem zadovoljavanja potreba građana u dane republičkih praznika.

U Gradskoj upravi su dodali da će zaključak o radnom vremenu, koji je donio gradonačelnik Banjaluke, omogućiti i rad pojedinim trgovcima na republički praznik, 9. januar - Dan Republike.

"Od 8.00 do 13.00 časova radiće mesnice, trgovine na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima i cvjećare", navode iz Gradske uprave.

Ostale vijesti