Tri "Viteza" u Moskvi za predstavu "Mlijeko"!

Autor:

Članovi ansambla Banjalučkog studentskog pozorišta vratili su se iz Moskve sa tri vrijedne nagrade!

0
A- A A+

Naime, predstava "Mlijeko" osvojila je nagradu Srebrni vitez za predstavu u cjelini, a nagrade "Zlatni vitez" pripale su glumcima Jeleni Trepetov Kostić za ulogu majke i Aleksandru Ristanoviću za ulogu Lefterisa.

Predstava "Mlijeko" do sada je osvojila ukupno sedam nagrada.

Nagrade koje su glumci donijeli iz Rusije bile su i povod za današnji prijem kod predsjednika Skupštine grada Banjaluka Zorana Talića.  

"Smatram da ste na dobrom putu i da je pred vama svijetla budućnost. Svjestan sam i izazova sa kojima se susrećete i da je vaš put trnovit, ali mi ćemo nastaviti da vas podržavamo, a spremni smo da razmotrimo i na koji još način možemo da vam pomognemo da vam olakšamo rad i da još napredujete", rekao je Talić dodajući da su vrata Skupštine grada uvijek otvorena za sve one koji naš grad promovišu u najboljem svjetlu, te napomenuo da su ovakvi uspjesi izuzetno važni za grad koji je ušao u projekat „Evropska prestonica kulture 2024“.

Direktorka Banjalučkog studentskog pozorišta Bojana Tomašević je istakla da im mnogo znači što grad ima sluha za kulturu, kao i činjenica da jedan predsjednik Skupštine grada prati njihov rad i predstave koje priređuju. Ona je kazala da ansambl iz Moskve nosi divno iskustvo i da im je drago što se sa nagradama vraćaju u svoj grad.

Ostale vijesti