• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aca Trica opet o EP: Sve se promenilo 14. avgusta

Autor mondo.rs

Bivši hrvatski selektor otkrio s kim je i kada bio problem u reprezentaciji, ali ne i kakav, i poručuje šta ga boli

 Aca-Petrovic-jos-jednom-o-debaklu-Hrvatske-na-EP Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Hrvatska košarkaška javnost još ponekad diskutuje o eliminaciji sa Eurobasketa, kada je nacionalni tim posle pravog debakla od Rusije spakovao kofere i vratio se sa još jednog takmičenja bez medalje.

Aleksandar Petrović, koji je napustio klupu selekcije posle toga, pokušava da arhivira to takmičenje, jer je već preuzeo novi posao selektora Brazila, i dobro mu ide (ostvario je dve pobede), ali, očigledno, da postoje "neraščišćene" stvari.

"Da, dogodili su se Rusi... Šved uništi Tomasa u otvaranju, pa promašimo osam slobodnih bacanja u trećoj četvrtini, oni su pobegli, mi se raspali. Ali i dalje tvrdim da smo se za tu utakmicu pripremali bolje i temeljnije nego za bilo koju drugu na turniru", otkrio je u razgovoru za germanijak.hr Petrović i tačno naveo kada je došlo do "kuršlusa".

"U Klužu je izgledalo da je sve u redu, nije bilo nikakvih problema. Negde u ta tri slobodna dana, prilikom prelaska u Istanbul, pregoreo nam je čip. I još jedan detalj - tačno znam koji je dan na pripremama bitno uticao na tu utakmicu, na te Ruse, koji nas je dan poremetio. Do 14. avgusta sve je bilo idilično, nakon tog dana Dario Šarić je digao branu u odnosu na ostale igrače, pa i na mene. Do tada je bio lider reprezentacije u svakom pogledu, ne samo na terenu. Znam šta se dogodilo, ali ne želim da pričam o tome. Neka Dario kaže", ostao je zagonetan bivši selektor Hrvatske.

Rekao je Aleksandar Petrović i šta ga još boli...

"Tokom dve godine vodio sam reprezentaciju u 31 utakmici. Niko nije imao nikakve primedbe što se tiče 30 utakmica, sporna je samo ona 31. To je moj krst, nosim ga, i nosiću ga i dalje. Ali ako se malo dublje zagrebe, postavlja se pitanje da nismo svi zajedno malo previše kritični prema Aci?"

Mnogi su Aleksandru Petroviću zamerali na tome kakvu je selekciju igrača napravio za Eurobasket, navodeći da je bilo možda previše starijih. On smatra da je, shodno svim okolnostima, vodio najbolji sastav koji je imao na raspolaganju.

"Pa nije Eurobasket takmičenje na kojem se u reprezentaciju uvode mladi igrači, i unapred se žrtvuje rezultat… Odeš sa najboljima i pokušavaš da ostvariš najbolji mogući rezultat. Ne može Eurobasket da bude priprema za kvalifikacije!", jasno poručuje Petrović.

Hrvatska javnost smatra da je kao posledica toga stigao katastrofalan učinak na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine, u kojem je Hrvatska upisala dva poraza - od Holandije i Italije. Upitan da prokomentariše debakl reprezentacije pod vođstvom novog selektora Ivice Skelina, Petrović je jasno rekao: "Nije mi ni na kraj pameti, nisam pričao tri meseca, pa zašto bih sada?"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC