• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedan poraz koji će zaboleti Megu

Autor mondo.rs

Loša serija ekipe Dejana Milojevića i dalje traje.


Novi tim Mega Bemaksa prolazi kroz veoma težak proces u prvoj fazi sezone.

Ekipa Dejana Milojevića u ponedeljak je doživela i šesti poraz u poslednjih sedam utakmica, a samo je veliki preokret Cedevite u Mitrovici ostavio približno gorak ukus kao večerašnji meč.

Košarkaši Zadra skakali su od sreće posle "brejka" u Pinkiju. Na čelu sa Džošuom Bostikom (27 poena, 6 skokova) vodili su praktično od početka do kraja i zasluženo su glasno slavili. Na drugoj strani terena, igrači Mege u neverici su gledali jedni u druge i u parket, svesni da su propustili zaista veliku priliku.

MEGA - ZADAR 71:73 (21:24, 14:21, 19:11, 17:17)

Iako su Dalmatinci dočekali finiš sa prednošću od pet poena (59:64), Mega se i tada, kao i tokom meča, trudila da ostane u igri. Početkom drugog dela gubila je i dvocifrenom razlikom (37:48), ali je našla snagu i način da ipak uvede utakmicu u egal završnicu.

A, onda je počela da greši.

Činilo se da će trojka Stefana Sinoveca na početku 38. minuta pogurati domaćina ka pobedi (68:66), ali je upravo iskusni bek 43 sekunde pre kraja ostao bez lopte u duelu sa Bostikom, koji je povukao kontru, završenu još jednim vođstvom Zadrana - 69:70.

Pogledajte taj trenutak:

Mega Zadar
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.



Imala je Mega još šansi. Šuteve za vođstvo odmah potom promašivali su Nikola Rebić i Dilan Enis, koji se iskupio ofanzivnim skokom i dodao loptu Rebiću da još jednom pokuša. Bostik je prišao mladom "pleju", faulirao ga 14 sekundi pre kraja, a Rebić je potom promašio oba, odlučujuća slobodna bacanja.

Talenat Zadra Luka Božić je prihvatio taj poklon, iznudio dva penala i iskoristio ih (69:72), posle čega je Sinovec promašio šut za tri poena, za izjednačenje.

Tačku na pobedu Zadra stavio je Lovre Bašić, poenom sa linije penala, šest sekundi pre kraja, posle čega je bilo potpuno jasno da će Zadar u krug ekipa sa skorom 4-6 (Cibona i Mornar), kao i da će Mega na pretposlednje mesto tabele, sa pobedom više od "fenjeraša", MZT Skoplja.

Rebić je rezultatski nevažnim pogotkom postavio konačan rezultat i okončao meč sa 16 poena, kao drugi strelac ekipe iza Stefana Fundića, koji je dao 17. Dvocifreni učinak imao je i Slovenac Vlatko Čančar (11), dok su ostali stranci ostavili slab utisak, pa je Gruzijac Goga Bitadze postigao samo dva poena, uz šut 1/7 iz igre, a Amerikanac Dilan Enis postigao je devet 9 poena uz loš šut za tri poena (1/7).

Mega Zadar
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.




REZULTATI 10. KOLA:

Mega - Zadar 71:73
Zvezda - Igokea 21.00

odigrano u nedelju:

Olimpija - FMP 73:64
Mornar - Cibona 71:73

odigrano u subotu

Cedevita - MZT Skoplje 77:65
Budućnost - Partizan 86:79


TABELA: Budućnost 9-1, Zvezda 7-2, Cedevita 7-3, FMP 5-5, Partizan 5-5, Olimpija 5-5, Igokea 4-5, Mornar 4-5, Mega 3-6, Cibona 3-6, Zadar 3-6, MZT 2-8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC