DRIP radionica 'Priča(mo) o igračkama'

Autor:

Udruženje DRIP organizuje edukativnu radionicu za roditelje (bake, deke a posebno tetke :) koja će se održati 9. decembra sa početkom u 17:00 u ulici Vase Pelagića br 10.

0
A- A A+

Često po ulasku u prodavnicu igračaka "izgubite kompas" i nemate jasnu sliku o tome šta je najbolje kupiti za vaše čedo. Smišljate fenomenalne poklone za vaše najmlađe. Skupljate novac za baš onu igračku koju je toliko puta spomenulo i čeznutljivo gledalo. Željeli biste mu ostvariti sve želje. Neka se raduje, ono je vaše najveće blago.

Međutim, niste sigurni da li je određena igračka primjerena za njegov uzrast, da li će imati pravi efekat. Želite nešto što će mu biti korisno i edukativno. Želite da mu dugo traje. 

"Igračke su izuzetno važan “alat”u rukama malih ljudi. Igranjem oni uče o životu. Na odraslima je odgovornost da im u pravom trenutku daju onu vrstu igračke koja će podsticati razvoj dječijih potencijala. Moraju biti svjesni uticaja koji neadekvatan pristup igri i igračkama mogu imati na djecu", rekla je Dubravka Vujnović Božić psiholog i direktorica UG DRIP i dodala da je period darivanja  pred nama.

"Prije nego što krenete u kupovinu, informišite se i počnite mudro birati igračke", kaže Vujnovićeva.

UG DRIP poziva sve zainteresovane na radionicu o igračkama gdje ćete dobiti  odgovore na mnoga pitanja vezano za dječije igračke. Radionicu vodi psiholog Dubravka Vujnović Božić.

Radionicu će podržati prijatelji udruženja, AKSA i S TIM 3D Reklame i dekoracije, koji će najsretnije obradovati poklonima.


Broj mjesta je ograničen stoga je potrebna prijava u  inboks DRIP  ili na mail djecaroditelji@gmail.com.

Ovom prilikom iz udruženja pozivaju sve zainteresovane da prate rad udruženja jer u decembru spremaju sjajne radionice.

Ostale vijesti