• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan fudbala RS: Kandidati za najbolje u RS su...

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Poznati kandidati za najboljeg igrača, trenera, sudiju i sportskog radnika u fudbalu Republike Srpske.

 Dan fudbala RS - kandidati za najbolje pojedince 2017 Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Manifestacija "Dan fudbala" RS u organizaciji Sportskog Žurnala i Fudbalskog saveza RS te Ministarstva porodice omladine i sporta RS biće održana krajem januara i na svečanosti u hotelu Bosna u Banjaluci.

Tada će biti dodijeljene nagrade najboljim fudbalskim pojedincima u 2017. godini, a pripreme za ovu  svečanost uveliko traju.

"Ovo je sedmi izbor koji FSRS sa ’Sportskim žurnalom’ i Ministarstvom za porodicu, omladinu i sport RS organizuje. Ova manifestacija okuplja fudbalske radnike ne samo iz RS i BiH, nego i iz regiona, a prethodnih godina imali smo zaista vrhunske fudbalere i sportske radnike, a nadam se da će tako biti i ove godine. Ono što me i ovvaj put oduševilo, a ovo je druga sjednica žirija koju smo održali u 15 dana, je da imamo jedinstven stav i da idemo u dobrom pravcu. Nadam se da će fudbalska Republika Srpska obilježiliti 25 godina na pristojan i veličanstven način", rekao je Zoran Vajkić, jedan od potpredsjednika žirija.

Nakon današnje sjednice poznata su i imena kandidata u pet glavnih kategorija.

Kandidati za nagradu za najperspektivnijeg igrača koja nosi ime „Srđan Kačar“ su VladimirJovan Pavlović (Željezničar Sport Team), Vladan Danilović, (Borac), Besim Šerbečić (Radnik), Nemanja Dragutinović (Drina) i Damjan Krajišnik (Zvijezda 09).

U konkurenciji za najboljeg fudbalera koji će dobiti trofej „Velimir Sombolac“ su Ognjen Jaćimović (Rudar Prijedor), Aleksandar Vukotić (Krupa), Velibor Đurić (Radnik), Petar Kunić (Borac) i Aleksandar Milaković (Tekstilac).

Za nagradu „Ilija Miljuš“ koja se dodjeljuje najboljem treneru konkurišu Mladen Žižović (Radnik), Veljko Cvjetinović (U13 FSRS), Slobodan Starčević (Krupa), Zlatko Jelisavac (Rudar Prijedor) i Vule Trivunović (Borac, -).

Kandidati za nagradu za najboljeg sportskog radnika „Ilija Miljuš“ su Vukašin Đaković (Rudar Prijedor), Mladen Krstajić (Radnik), Murvet Barjaktarević (Sloga Doboj), Milan Renovica (OFK Glasinac 2011) i Milenko Petrović (ŠF Glamočani).

U trci za najboljeg sudiju u 2017. godini su sljedeći arbitri: Luka Bilbija (Prijedor), Rajko Đorđić (Gradiška), Velimir Drinić (Modriča), Slavoljub Gogić (Istočno Sarajevo) i Radislav Kačavenda (Gradiška).

Žiri manifestacije „Dan fudbala RS“ na sljedećoj sjednici trebao bi izabrati najbolje pojedince u 2017. godini koji će dobiti nagrade na svečanosti krajem januara.

„Manifestacija 'Dan fudbala RS' dobila je i regionalnu dimenziju zahvaljujući Zlatnoj povelji „Miljan Miljanić“ koja se dodjeljuje istaknutim sportskim pregaocima, fudbalerima, trenerima koji su ostavili u ovom dijelu Evrope. Nadam se da će i ove godine manifestacija ’Dan fudbala RS’ biti prvorazredan sportsk, ali i javni i kulturni događaj i da ćemo na dostojan način zaokružiti ono što smo u januaru ove godine započeli – 25 godina Republike Srpske, a isto toliko i trajanja Fudbalskog saveza RS“, rekao je predsjednik žirija Tomo Marić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC