Pisma otkrila tajnu o Greti Garbo

Uskoro će se na aukciji naći pisma glumice Grete Garbo. Evo šta u njima piše...

0
A- A A+

Greta Garbo, koja je bila distancirana od medija, uprkos ogromnoj slavi, sve do smrti 1990. godine ostala je velika misterija.

Iz sveta filma povukla se kao 30-godišnjakinja - 1941. godine.

Kolekcija njenih 36 pisama, napisanih između 1930. i 1940. godine prikazuju usamljenu i izolovanu ženu. Pisma će u prodaju 12. decembra pustiti londonska aukcijska kuća Sotbi

U pismima, koje je Garbo pisala bliskim prijateljima u Švedskoj, opisivala je svoju depresiju i kako je život na Beverli Hilsu želela da zameni za švedsku prirodu.

Pročitajte: Nećete verovati ko se sve borio sa depresijom

"Poslednjih nekoliko dana ovde su tako sivi i dosta razmišljam o Tistadu. O letima tamo kada pada kiša i kada nas obuzima ta čudesna melanholija", napisala je Garbo u jednom od pisama.

Glumica, koja ima švedsko poreklo, se žalila i da je u Holivudu skoro uvek sama i da često razgovara sama sa sobom.

"Vozim se na plažu i šetam i to je uvek čudesno. Ali to je to", napisala je u pismu upućenom Mariji Vahtmajster, švedskoj grofici 1939. godine.

Filmska diva je pisala i kako je razočarana izmenama napravljenim u filmu "Žena sa dva lica" u kome se poslednji put pojavila na velikom ekranu, 1941. godine.

Čuvena Greta Garbo snimila je 28 filmova i bila je poznata kao "božanstvo", ali i kao veliki pustinjak - odbijala je da daje intervjue, autograme, da se pojavljuje na premijerama i da odgovara na pisma obožavalaca dok je živela na Beverli Hilsu.

Nakon što se penzionisala, kao 30-godišnja žena, preselila se u Njujork i živela sama u apartmanu na Menhetnu. Nikada se nije udavala, niti je imala decu.

Početna cena njenih pisama, u kojima opisuje detalje života u Holivudu, a koja su čuvali njeni prijatelji, procenjena je na 15.000 do 20.000 funti.

Pročitajte: Tanja Bošković kao Greta Garbo

Ostale vijesti