Nikolić: Mnogo je povređenih, forsiramo mlade

Autor:

Crno-beli svesni da su u meču protiv Lijetuvos Ritasa izgubili previše lopti, za šta su morali da budu kažnjeni.

Nikolić: Mnogo je povređenih, forsiramo mlade Foto: MN Press

Miroslav Muta Nikolić ocenio je posle poraza Partizana u 7. kolu Evrokupa da je takvom ishodu vodio splet nekoliko faktora.

Jedan od njih su povrede, mada trener crno-belih nije precizirao zbog čega je Najdžel Vilijams-Gos bio u timu, ali uopšte nije ulazio u igru.

"Imali smo dosta problema sa sastavom ekipe. Mnogo je povređenih igrača, pa sam dao šansu mlađima. Odigrali smo nešto u prvom poluvremenu, ali je nedopustivo da izgubimo 21 loptu u napadu. Ekipa Ritasa je iskusnija i trenutno mnogo uigranija od nas i oni su te greške kažnjavali", rekao je Nikolić.


On je ponovio da Partizan ima "talentovane mlade igrače, koje moramo da forsiramo u Evrokupu i ABA ligi kako bi stekli iskustvo za sledeću sezonu".

U porazu od Lijetuvos Ritasa (93:75), krilni centar Nikola Tanasković je igrao 29 minuta, na svom ovosezonskom debiju, s obzirom na to da na dvojnu licencu nastupa za subotički Spartak.

Đoko Šalić na parketu je proveo 27, Andreja Stevanović 25, Vanja Marinković 20, Aleksandar Aranitović 11, Marko Pecarski pet minuta... Opet je donekle nejasno na koje igrače Nikolić misli, ko je tu koliko mlad i talentovan i ko je zaista perspektiva kluba.

Marinković smatra da je Partizan u Viljnusu pokazao i neke dobre stvari, mada i on ističe previše izgubljenih lopti.

"Mislim da smo igrali dobro u prvoj i nekim delovima treće četvrtine. Mislim da tako treba da igramo i u nastavku sezone".

Tagovi:

Ostale vijesti