KSS opet želi Marinu za selektora

Autor:

Predsednik Košarkašakog saveza Srbije Predrag Danilović otputovao je u Istanbul na pregovore sa Marinom Maljković, prenosi "Sportski žurnal"

0
A- A A+

Marina Maljković Foto: MN Press

Košarkašice Srbije mogle bi uskoro da dobiju novog - starog selektora, Marinu Maljković.

Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, otputovao je u Istanbul kako bi sa Marinom Maljković razgovarao o povratku na čelo ženske selekcije Srbije, prenosi "Sportski žurnal".

Danilović je u Tursku otišao zajedno sa potrpedsednicom KSS zaduženom za žensku košarku Anom Joković, što je dodatna potvrda da će sa trenerom Galatasaraja upravo razgovarati o mogućnosti da se vrati na uspešnu poziciju.

Marina Maljković je sa ženskom selekcijom Srbije ostvarila najveći uspeh u istoriji. Na klupu je sela 2011. godine i potom su osvojile titulu šampiona na Evropskom prvenstvu 2015. godine, a onda i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016.

Početkom ove godine Maljkovićeva je saopštila da podnosi ostavku zbog "emotivnog i fizičkog pražnjenja", pa se posvetila samo radu u Galatasaraju.

Na njeno mesto doveden je Stevan Karadžić, ali već na prvom takmičenju, Evropskom prvenstvu u Češkoj, Srbija je ostvarila daleko lošiji plasman od onog koje je beležila predvođena Marinom Maljković.

Srpske košarkašice zaustavljene su u osmini finala, kada ih je pobedila Letonija rezultatom 75:70, nakon čega su zvanično zauzele 11. mesto.

Srbija je dobila organizaciju Evropskog prvenstva 2019. godine, a očigledna želja rukovodstva KSS je da nacionalni ženski tim na tom takmičenju vodi najuspešniji selektor u istoriji.

Tagovi:

Ostale vijesti