Uhapšen "koljač" Faruk

Autor:

Sarajevska policija uhapsila je sinoć 30-godišnjeg Faruka Hadžića iz Sarajeva, koji je na sebe skrenuo veliku medijsku pažnju tako što je na svom Facebooku objavio fotografiju sa zaklanom životinjom, za koju je napisao da se radi o psu.

0
A- A A+

„Dana 05.12.2017.godine u 20,15 sati, policijski službenici I PU lišili su slobode H. F, rođen 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 318. KZ F BiH (Mučenje i ubijanje životinja)“, saopšteno je danas iz MUP-a KS.

Nakon sporne objave, mnogobrojni aktivisti za zaštitu životinja podijelili su ovaj status sa fotografijama, koji su potom prenijeli i mediji.

Hadžić je potom novinarima kazao kako "je klao jarca za stelju, te se samo želio našaliti s prijateljem". To je, međutim, ipak morao objasniti u policijskoj stanici.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a KS, on je nakon hapšenja predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS, a policija nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela. O slučaju je obaviješten i kantonalni tužilac, prenosi Faktor.ba.

Tagovi:

Ostale vijesti