Preminuo slavni roker (FOTO, VIDEO)

Autor:

Francuski pevač, kojem je Džimi Hendriks bio predgrupa, preminuo je u 75. godini

0
A- A A+

Najveća rok zvezda Francuske Džoni Holidej, prozvan "francuski Elvis", preminuo je u 75. godini zbog posledica raka pluća.

"Džoni Holidej nas je napustio. Pišem ove reči i ne verujem u njih. Ali ipak, istina je. Moj muškarac više nije sa nama. Napustio nas je noćas nakon što je proživeo ceo svoj život ispunjen hrabrošću i dostojanstvom", rekla je njegova žena Letisija.

Pevač je tokom karijere duže od pola veka prodao više od 110 miliona albuma širom sveta, a iako nije bio preterano poznat van Francuske, mnoge svetske zvezde su se oprostile od njega, među kojima je i Selin Dion koja ga je nazvala "džinom šou biznisa" i "istinskom ikonom".

I francuski predsednik Emanuel Makron se oprostio od slavnog muzičara...

"Nikada nećemo zaboraviti ime, lice, glas i iznad svega koncerte Džonija Holideja", napisao je on u zvaničnom saopštenju, dok je kasnije u tvitu na svom ličnom profilu napisao da "svi imamo nešto Džonijevo u sebi" kao referencu na njegov hit iz 1985. godine "Quelque chose de Tennessee" (Something of Tennessee).

Džonijev zaštitni znak su bili upravo njegovi izvanredni nastupi, gde je u više od 50 turneja pevao pred 28 miliona ljudi, a posetioci su imali svaki put priliku da vide spektakl - vatra, dim, dolazak na binu u helikopteru... Toliko je bio popularan i poznat u Francuskoj da mu je jednom prilikom Džimi Hendriks svirao kao predgrupa!

Poslušajte neke njegove najveće hitove:

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Ostale vijesti