"Šumaher se još uvek bori"

Autor:

Predsednik FIA Žan Tod na prijemu nemačkog asa u Kuću slavnih istakao da "svima nedostaje" i da se "borba nastavlja"

0
A- A A+

Mihael Šumaher primljen je u "Kuću slavnih" Međunarodne automobilske federacije (FIA) u Parizu.

U ime sedmostrukog šampiona Formule 1, koji se oporavlja od teških povreda glave zadobijenih na skijanju u Francuskoj krajem 2013. godine, na ceremoniji u "gradu svetlosti" predstavljala je portparolka Sabine Kem.

"Svi bismo želeli da je Mihael sada sa nama ovde, a sigurna sam da bi i on to najviše voleo. On je uvek imao veliko poštovanje za sve u ovom sportu, u kojem je bio veoma cenjen. Ono što Mihaela čini posebnim, što ga je uvek izdvajalo i donosilo mu uspehe je ljubav prema ovom sportu", izjavila je Sabine Kem.

Na prijem velikog automobilskog asa u FIA "Kuću slavnih" bila je pozvana cela porodica Mihaela Šumahera, ali niko nije došao u Pariz.

"Mihael nam nedostaje. On je sa nama i još uvek se bori", rekao je Žan Tod, predsednik FIA, nekada najbliži saradnik Šumahera u ekipi Ferari.

"Drago mi je što Sabine ovde. Želeli smo da tu budu i Korina, Mihaelova supruga, ali je ona trenutno u Sjedinjenim Američkim Državama, dok je sin Mik, koji se takmiči u evropskoj Formuli 3, zauzet testiranjima u Španiji. Borba se nastavlja. Mihael je neko koje veoma poseban, naročito za ovaj sport. Ali poseban je i za mene, jer je moj prijatelj", emotivno je pričao Tod.

Mihael Šumaher je jedan od najboljih vozača svih vremena i rekorder po broju osvojenih titula u Formuli 1. Kao član Benetona bio je najbolji 1994. i 1995. godine, a onda je u Ferariju bio neprikosnoven pet godina zaredom, od 2000. do 2004.

Ostale vijesti