Dodik: Čudim se što je Vučić pomislio...

Autor:

Predsjednik RS Milorad Dodik ocijenio je da je današnjim ponašanjem tokom zvanične posjete Srbiji Bakir Izetbegović pokazao koliko je BiH u potpunoj dezorganizaciji i dokazao da je neko ko opstruiše svaki mogući dogovor.

1
A- A A+


"Čudim se da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić mogao i da pomisli da može da ima neke dogovore sa Predsjedništvom u kome se nalazi Izetbegović, koji je poznat po tome što opstruiše bilo kakav mogući dogovor sa BiH", rekao je Dodik na pitanje da prokomentariše reakciju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH kada je u toku zajedničke konferenciji za novinare u Beogradu sa predsjednikom Srbije demantovao navode o odnosu BiH prema pitanju Kosova koje je nekoliko minuta prije iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Predsjednik Srpske je naglasio da je Izetbegović javno pokazao ružno lice loših odnosa u Predsjedništvu BiH, te dodao da je jasno da BiH ne može i neće priznati samoproglašeno Kosovo i da je apsolutno principijelan bio stav koji je, kako se moglo čuti, dogovoren na sastanku, a koji je Izetbegović pokušao da demontira.

"Tu je samo novo što nije sačekao da se vrati u Sarajevo pa sve razvaljuje, nego je sada to uradio na licu mjesta, očigledno nestrpljiv i neodgovoran, kakav i inače jeste", rekao je Dodik.

On je ocijenio da je takvo ponašanje Bakira Izetbegovića jednako ponašanju njegovog oca i nekadašnjeg muslimanskog ratnog lidera Alije Izetbegovića.

"Bakir Izetbegović je rekao da nastavlja politiku svog oca, a ona je napisana u 'Islamskoj deklaraciji', tako da tu ništa nije nejasno", zaključio je Dodik.

Ostale vijesti