Među "zmajevima" i jedno novo ime za Švajcarce

Autor:

Selektor Bosne i Hercegovine Bilal Šuman objavio je spisak rukometaša na koje računa za dvomeč protiv Švajcarske, koji će u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj biti odigrani 10. i 13. januara 2018. godine.

0
A- A A+

  U odnosu na prethodni spisak, selektor "zmajeva" je uvrstio i jedno novo ime - riječ je o golmanu poljskog Kališa Edinu Tataru.

Na spisku se nalazi 20 rukometaša.

Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Edin Tatar, Alen Ovčina, Tomislav Nuić, Faruk Vražalić, Srđan Predragović, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Marko Tarabokija, Ivan Karačić, Josip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović, Ibrahim Haseljić.

"Zmajevi" će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 10. januara gostovati u Švajcarskoj, a potom tri dana kasnije biti domaćin u tuzlanskom "Mejdanu".

"Nemamo nikakvih kalkulacija! Ukoliko razmišljamo, a razmišljamo o SP moramo sve dati od sebe da obje utakmice protiv Švicarske iskoristimo na najbolji mogući način, a to je pobjeda u dvije utakmice. Analizirat ćemo protivnike i maksimalno se pripremiti za odlučujuće utakmice naše reprezentacije", izjavio je Šuman za "Nezavisne novine".

Ostale vijesti