• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adžem: Nisam iznenađen, zaslužili smo ovo

Autor mondo.ba

Odlična polusezona je iza fudbalera Željezničara, koji su izborili plasman u polufinale Kupa BiH, dok u prvenstvu drže lidersku poziciju i u posljednjem kolu prvog dijela sezone dočekuju Radnik, sa realnim šansama da prezime na vrhu.

 Željeznićar Široki Brijeg 2:0 četvrtfinale Kupa BiH revanš Admir Adžem Goran Sablić izjave Izvor: MONDO/Samir Cacan

Željezničar iz Sarajeva igraće u polufinalu Kupa BiH, nakon što je i u revanš meču četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja savladao Široki Brijeg.

Poslije minimalnih 1:0 na "Pecari", tim Admira Adžema u revanšu na "Grbavici" slavio je 2:0 golovima Jovana Blagojevića i Asima Zeca i tako se u završnici kup takmičenja pridružio tuzlanskoj Slobodi, Krupi i Zvijezdi 09 iz Etno sela Stanišići, koji su ranije osigurali plasman među četiri najbolje ekip.

"Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, odigrali smo tri odlične utakmice. Žao mi je što su uslovi bili loši. Ako nije bilo igračkog, bilo je trkačkog kvaliteta. Moram odati priznanje igračima, odigrali su odlične tri utakmice i ostvarili pobjede protiv jako kvalitetnog protivnika", rekao je Adžem za klupski sajt po završetku susreta.

Tim sa "Grbavice" uspješno privodi jesenji dio sezone kraju, jer osim plasmana u polufinale Kupa BiH, "plavi" su na korak od osvajanja prvog mjesta nakon prvog dijela sezone.

Kolo prije odlaska na zimsku pauzu, Željezničar je lider, a u posljednjem meču ove godine ugostiće bijeljinski Radnik.

SABLIĆ

Kormilar Širokog Brijega Goran Sablić priznao je da je rival bio bolji i zasluženo slavio u dvomeču polufinala: "Pokazali su više. Postigli su tri gola, mi nismo niti jedan, tako da dilemma nema ko je zaslužio prolaz u polufinale."

"Ostala nam je još jedna utakmica, želimo ostvariti pobjedu i na najbolji način završiti polusezonu. Igrači nisu nadmašili moja očekivanja, možda jesu neke druge, govorio sam da treba vremena i da se ova ekipa potcjenjuje, ostaje nam vremena da se odmorimo i da na proljeće krenemo dalje. Mene nisu iznenadili", dodao je Adžem, zahvalivši se navijačima na podršci.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC