Huligani napali ekipu TV Partizan u Kijevu!

Autor:

Grupa od desetak huligana presrela je i fizički napala dvojicu momaka čiji je zadatak da dokumentuju utakmice crno-belih ove sezone. Vazura: "Šta da se ovo desilo u Beogradu?"

/od reportera Monda iz Kijeva/

Grupa od desetak navijača sa obeležjima Dinamo Kijeva i fantomkama na glavama napala je danas nešto posle 16 časova ekipu produkcije TV Partizan!

Dvojica momaka, kamerman i montažer, zadobili su lakše telesne povrede, ali su na bezbednom nakon što ih je u blizini hotela u kojem su odseli presrela grupa huligana, upitala da li su iz Srbije i, prema njihovim rečima, započela tuču i pre dobijenog odgovora.

Momci čiji je posao da dokumentuju utakmice crno-belih ove sezone krenuli su do restorana na ručak, pred polazak na "Olimpijski stadion", gde će od 19 časova po našem vremenu Partizan igrati protiv Dinama u meču poslednjeg, 6. kola Lige Evrope.

Ugruvani, vratili su se u hotel i potražili pomoć. U trenutku napada na sebi nisu imali obeležja kluba.

Kijev Foto: MONDO/V. Sukdolak


Generalni direktor Partizana Miloš Vazura osudio je ovaj nasilnički i bezumni čin, koji - naknadno smo saznali nije bio jedini za vreme boravka crno-belih u Kijevu.

"Nadamo se da je to jedan od izolovanih incidenata, da to nije organizovano, već da je u potpunosti delo manje grupe. Osuđujemo napade, prijavili smo ih UEFA i policiji, a momak je otišao na ušivanje. Samo se pitam kakva bi reakcija bila da se to desilo u Beogradu. Nadamo se da će počinioci biti uhvaćeni", rekao je Vazura novinarima srpskih redakcija.

U hotelu u kome je Partizan smešten, nalazi se i Igor Duljaj, nekadašnji as kluba iz Humske 1 i državni reprezentativac, koji je u neformalnom razgovoru istakao da za 13 godina u Ukrajini, kao Srbin, nije doživeo nijednu neprijatnost.

Tu je i tim menadžer košarkaškog kluba Partizan Dušan Kecman, koji je igrao za Kijev u sezoni 2005/06, a doputovao je iz Litvanije, gde su crno-beli u utorak igrali utakmicu Evrokupa protiv Lijetuvos Ritasa.

Zanimljivo je (i neverovatno) da nakon napada nijedna patrola policije nije našla za shodno da dođe do hotela i obavi bar letimični uviđaj...

Izvor: TV Partizan

Ostale vijesti