Lekić: Protiv Koreje i teško i lepo

Autor:

Srpske rukometašice sa optimizmom iščekuju meč poslednjeg kola grupne faze Svetskog prvenstva.

Reprezentacija Srbije utakmicom protiv Južne Koreje u Lajpcigu (petak, 20.30) završava nastup u grupi D šampionata sveta.

Do sada su pobeđeni Kina i Kamerun, dok je u susretima sa domaćinom Nemačkom i Holandijom bilo nerešeno.

"Srećna sam i ponosna što je dosadašnji deo SP protekao ovako. Ovakve igre nam daju razlog da razmišljamo o lepom plasmanu. Bile smo spremne da u sredu pobedimo Holandiju, ali svakako raduje igra protiv ekipe koja u poslednje tri godine ima vrhunske rezultate", rekla je Andrea Lekić, jedna od naših najboljih igračica.

Srbija i Koreja dele drugo i treće mesto na tabeli, sa bodom manje od Nemica i bodom više od Holanđanki, ostaje da se vidi kako će se rasporediti pred osminu finala.

Izabranice Ljubomira Obradovića mogu da budu prve, ali i četvrte...

"Čeka nas teška i lepa utakmica sa Korejom, koja igra atipično za evropske uslove. Ključ je u tome da se ne opterećujemo i ne kalkulišemo. Idemo na pobedu, a predviđanja za osminu finala ostavljamo za neki drugi put", dodala je Lekić.

Sve u taboru Srbije nadaju se pobedi i plasmanu na jedno od prva dva mesta.

"Bitno je da nastavimo da igramo i trčimo kao do sada. Koreja igra sličan rukomet kao Kina i Japan. Brze su, imaju dobre individualce i moramo da im nametnemo našu igru. Što se tiče rivala u osmini finala, stanje u obe grupe je veoma kompleksno", kazala je Sanja Radosavljević.

Naša grupa ukršta se sa grupom C, u kojoj vodi Rusija sa osam bodova, Danska ima šest, Crna Gora četiri, a Brazil i Japan po tri.

PAROVI 6. KOLA (petak):

Kina - Kamerun 14.00
Nemačka - Holandija 18.00
Srbija - Južna Koreja 20.30

TABELA: Nemačka 7, Srbija 6, Koreja 6, Holandija 5, Kamerun 0, Kina 0.

Ostale vijesti