• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina bajka traje - evropsko proleće na Rajku!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda savladala Keln u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope golom Slavoljuba Srnića (1:0) i kao drugoplasirana u svojoj grupi obezbedila nokaut fazu.

 Zvezdina bajka traje - evropsko proleće na Rajku! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je posle tačno 25 godina obezbedila proleće u Evropi!!!

Fudbaleri crveno-belih su pred tačno 51.365 navijača na "Rajku Mitiću" i drugi put u okviru Lige Evrope pobedili Keln minimalnim rezultatom, pa kao drugoplasirani u svojoj grupi obezbedili prolaz u nokaut fazu ovog takmičenja!

Zvezda je ovu fazu takmičenju završila sa 9 bodova, iza Arsenala koji je pobedio BATE (6:0), i sa nestrpljenjem čeka žreb za 1/16 finala Lige Evrope koji je u ponedeljak u Nionu.

Gol odluke postigao je Slavoljub Srnić u 21. minutu nakon odlične akcije po levoj strani kada je Nenad Krstičić u "prostor" izbacio Milana Rodića, a ovaj odlično pronašao Zvedinog krilnog fudbalera koji se odlično kretao i "pospremio" loptu u mrežu.

Bio je to jedini gol na meču u kome je Zvezda ostvarila istorijsku pobedu, a Srbija će u nastavku Lige Evrope imati dva tima pošto je prethodno i Partizan prošao kao drugi.

CRVENA ZVEZDA - KELN 1:0 (1:0)

Uskoro opširnije...

N A J A V A

Vreme je!

Navijači Crvene zvezde čekaju četvrt veka plasman u drugu fazu nekog evropskog takmičenja, a to njihovi miljenici mogu da ostvare ove večeri u istorijskom duelu protiv Kelna.


Uoči poslednjeg kola crveno-beli se nalaze u dobroj poziciji na drugom mestu tabele i čak i remi bi im doneo plasman u nokaut fazu Ligu Evrope, pod uslovom da BATE Borisov ne iznenadi Arsenal u Londonu, gde bi im onda u slučaju tog šokantnog rezultata - treba pobeda.

Trener Vladan Milojević jedino ne može da računa na povređenog Nemanju Radonjića, koji je bio odličan u prvom meču u Kelnu koji je Zvezda dobila 1:0.

Njegov kolega Štefan Rutenbek, koji je tokom nedelje zamenio Petera Štegera, ima mnogo problema sa povređenim igračima, pa je tako na gostovanje u Beogradu krenuo tek sa 16 fudbalera koji bez obzira na sve poteškoće imaju veliki motiv da nastave takmičenje u Evropi.

Crveno-beli će izaći u nešto drugačijem sastavu nego što se očekivalo, sa Donaldom, Jovičićem i Krstičićem u veznom redu, ali bez Aleksandra Pešića u timu.

Ovo su zvanični sastavi!

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Donald, Jovičić (od 63. Pešić) - Srnić (od 81. Gobeljić), Kanga (od 89. Račić), Krstičić - Boaći.

Klupa: Supić, Babić, Gobeljić, Račić, Milijaš, Adžić i Pešić. 

KELN: Horn - Olkovski (od 65. Klinter), Serensen, J.K. Horn, Rauš - Ozčan, Leman, Jojić - Žirasi, Klemens (od 71. Ouahim) i Osako.

Klupa: Kesler, Klinter, Jakobs, Risa i Ouahim.

Meč sudi škotski arbitar Bobi Mejden.

IZ MINUTA U MINUT: 

90+5' - KRAJ! 1:0! ZVEZDA JE IZBORILA EVROPSKO PROLEĆE!

90+1' - BOAĆI!

Kakvu je šansu imao napadač Zvezde sada, sam je bio pred Hornom, imao i Pešića, odlučio da šutira i promašio ceo gol.

90' - Još pet minuta!

89' -
Uroš Račić na terenu umesto Kange.

87' -
Ozbiljna kontra Zvezde, Boaći i Kanga, ali uspevaju Kelnovi igrači da ih zaustave....

83' -
Opasnost ispred gola Horna, odložena lopta za Boaćija, ali zaustavljeno...

81' -
Srnić ide van terena, a ulazi Marko Gobeljić.

78' - Kanga!

Boaći je "ukrotio" loptu, pa odložio za Kangu, ali ovaj je dosta loše šutirao sa 18 metara, dva-tri metra preko gola, bez opasnosti.

74' -
Jedna od retkih ofanzivnih akcija Zvezde u ovom delu poluvremena, dobar korner, a lopta preskače i Vujadina Savića i Mičela Donalda.

71' -
Ouahim umesto Klemensa... Mirniji tempo meča. Žuti karton i Lemanu.

65' -
Žuti karton za Jojića zbog faula nad Pešićem, pa pa onda i za Frederika Serensena koji je baš oštro startovao na Damijenu le Taleku. Klinter umesto Olkovskog kod Kelna.

63' - Savić "skida" loptu koja je išla ka Osaku, ali je uposlio Žirasija koji šutira sa ivice kaznenog prostora, ponovo pravo u Milana Borjana. Aleksandar Pešić ide na teren umesto Branka Jovičića.

59' -
Dobra kontra Zvezde, ali lopta ne stiže do Boaćija - presekao je to Ozčan.

56' - OSAKO!

Najbolja šansa za Keln u dosadašnjem delu meča, nekako je Osako ostao sam u kaznenom prostoru Zvezde, odlučio je da šutira i traži dalji ugao Borjana, ovaj nije stigao loptu, ali ona odlazi napolje... Dosta sreće!

52' - Zvanično, 51.365 navijača na tribinama Marakane.

48' -
Slavoljub Srnić povlači sa leđa Rauša i dobija žuti karton... Njemu ne preti suspenzija.

45' -
Kraj prvog poluvremena u kome je Crvena zvezda igrala nervozno, pa povela posle sjajne akcije po levoj strani, da bi ponovo Keln preuzeo inicijativu i imao dve šanse preko Jojića, bez veće opasnosti po Borjana. S obzirom na to da Arsenal vodi u Londonu protiv BATE Borisova čak 3:0 - jasno je da je Zvezdi dovoljan i bod da prođe dalje...

37' -
Opet neprijatno, Rauš je zavrnuo loptu sa leve strane, putovala je ona "čitavu večnost" do ivice kaznenog prostora, ali Jojićev udarac blokira Vujadin Savić. Klemens potom pokušava nešto između centaršuta i šut, lopta u naručju Milana Borjana.

Arsenal postiže i drugi gol protiv Borisova...

34' - Jojić!

Sada je srpski fudbaler iz Kelna "oteo" loptu Le Taleku, spustio se ka golu, a onda odlučio da šutira iz dosta teškog ugla, iskosa sa desne strane, pogađa spoljni deo mreže.

32' -
Opet Rodić napada po levoj strani, sada ga je pronašao Kanga, ali Olkovski u poslednjem trenutku izbacuje loptu u korner. Ništa posle udarca iz ugla...

26' -
Osvaja Donald loptu i pokreće kontru Zvezde, Srnić je "izbacio" Boaćija u prostor, ovaj sačuvao loptu, pa vratio Kangi, ali ovaj šutira traljavo...

21' - GOOOOL! ZVEZDA VODI! SLAVOLJUB SRNIĆ! 1:0!

Kakva akcija, prva na meču, i odmah gol Crvene zvezde!

Nenad Krstičić je drugi put na meču video trk Milana Rodića i poslao mu loptu u idealnom trenutku, a Slavoljub Srnić se u pravom trenutku "odvojio" od defanzivaca Kelna, ponudio se za pas, a onda preciznim udarcem savladao Horna!

Veliki gol Srnića...


15' - Le Talek!

Evo i prvog šuta, mlakog i pored gola, ali ipak šuta. Kombinovali su Krstičić i Kanga, lopta je išla na drugu stativu i Francuz je odlično skočio, ne i bolje zahvatio loptu.

14' - JOJIĆ!

Odlična kombinacija Osaka i Jojića, dupli pas kojim je Keln "izbacio" čitavu odbranu Zvezde, pa šut srpskog fudbalera i ponovo sjajno postavljen Milan Borjan koji pokazuje rukom svojoj ekipi da se smiri i igra opuštenije...

13' - Prisutna nervoza u zadnjoj liniji Zvezde, odličan i šut glavom sa "penala" Frederika Serensena, ali odlično postavljen Milan Borjan.

12' -
Vest iz Londona - Arsenal vodi protiv BATE Borisova!

9' - Ozbiljan napad Kelna...

Krenulo je po levoj strani, lopta je lako prošla pored Jovičića, završila na desnoj strani kod Klemensa, ali odlično postavljen Damijen le Talek koji to čisti za udarac iz ugla.

6' - Zvezda ima loptu u uvodnim minutima meča, a prva akcija išla je za Boaćija kome lopte beži za malo... Naš reporter javlja da je na tribinama velika tenzija za koju su krivi gosti koji su gađali publiku stolicama i bakljama. Čini se da policija ipak sada sve drži pod kontrolom.

1' - Počinje!

- Fantastična atmosfera pred početak meča na "Marakani" i sjajna koreografija Delija.

- Navijači Kelna, smešteni pri južnoj tribini, zapalili su desetine baklji, a potom je došlo i do obračuna "stolicama" sa navijačima Zvezde koji su u sektoru pored na jugu.

- Igrači izlaze na teren...

- I jedna fotografija uoči meča...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Stadion je praktično već popunjen. Pogledajte video!


- Pogledajte snimak pred početak duela...



- Ovako je na sat i po vremena pre meča oko stadiona...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Ovo je i poruka trenera crveno-belih Vladana Milojevića - OVDE!

- Pročitajte i šta je pred ovaj duel rekao novi trener Kelna - OVDE!

- Pročitajte i najavu meča iz ugla našeg novinara Jovana Terzića - OVDE!

- Jasnu poruku poslao je i defanzivac Damijen le Talek - OVDE!

- Pogledajte i najavni spot za meč "Đurđevdan" - OVDE!

- Očekuje se oko 5.000 navijača Kelna na stadionu "Rajko Mitić", a pogledajte šta su oni danas radili u Beogradu uoči susreta od 21.05 - OVDE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC