• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda uspjela što nije niko u istoriji!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda je na "Marakani" ispisala istoriju Lige Evrope.

 Liga Evrope - Crvena zvezda oborila rekord Izvor: MN PRESS

Zvezda je izborila evropsko proljeće, ali i ušla u istoriju Lige Evrope!

Ekipa Vladana Milojevića je prva koja je krenula od prve runde kvalifikacija, obezbijedila takmičenje po grupama, a onda i prošla u nokaut rundu!

Prethodno je od prve runde kvalifikacija do grupne faze stizalo još šest ekipa, ali one nisu uspjele da je i prođu: Fulam (11/12), Rosenborg (12/13, 15/16), Tvente (12/13), Tromse (13/14, Gabala (15/16, 16/17), Makabi (16/17, 17/18) i Skenderbeg (17/18).

Pobjedom protiv Kelna, ekipa Vladana Milojevića tako je ispisala i istoriju drugog po značaju evropskog takmičenja, napravivši rezultat vrijedan poštovanja.

Kako je i kada Zvezda krenula ka rekordu:

Još krajem juna, 29. 6, crveno-bijeli zaigrali su prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija protiv Florijane. U Beogradu je bilo 3:0, u gostima 3:3.

Zvezdu je potom čekalo daleko putovanje u Kazahstan, na utakmicu protiv Irtiša 13. jula, završenu bez pobjednika (1:1). Revanš je odigran nedelju kasnije i crveno-bijeli su pobijedili 2:0. Zatim je uslijedilo gostovanje češkoj Sparti i pobjeda 2:0, koja je potom potvrđena i na "Marakani" - 1:0.

Dvomeč odluke, Zvezda - Krasnodar, počeo je porazom crveno-bijelih u Rusiji (3:2) 17. avgusta, a zaokružen nedelju kasnije, pobjedom srpskog tima 2:1, vrijednom prolaska u grupnu fazu, prvi put u ovoj deceniji.

Sve urađeno u grupnoj fazi crveno-bijeli zaokružili su i potvrdili u utakmici protiv Kelna. Prethodno su istog rivala savladali i u Njemačkoj, dva puta remizirali protiv BATE Borisova (1:1 u Beogradu, 0:0 u Belorusiji), a uz to izgubili od Arsenala (0:1) i odigrali 0:0 u Londonu.

Tako je ekipa Vladana Milojevića ispisala istoriju Lige Evrope i napravila podvig kakav nije ostvaren od transformacije Kupa UEFA, uvođenja grupne faze, kao i preimenovanja u sadašnji naziv.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC