• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne poredite nas sa Huawei kompanijom (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.rs

Kakva je veza Huawei i Honor telefona ili još bolje - kakvu vezu nemaju, razjasnio nam je direktor Honor kompanije Džordž Zao na premijeri novih modela u Londonu.

 Ne poredite nas sa Huawei kompanijom (FOTO, VIDEO) Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

MONDO MobIT je bio na svetskoj premijeri novih modela Honor kompanije u Londonu, kad su predstavljeni uređaji Honor View 10 ili Honor V10 (model visoke klase) i Honor 7X, koji je verovatno najbolji telefon u cenovnoj klasi oko 300 evra.

Tom prilikom imali smo nesvakidašnju mogućnost i da razgovaramo sa direktorom kompanije Honor, koji nam je razjasnio neke stvari u vezi sa Honor brendom, ali i „konekcije“ sa Huawei kompanijom.

Honor kompanija je u Londonu, pod sloganom „MAX YOUR VIEW“ predstavila dva nova telefona - Honor 7X i svoj dosad najjači model Honor V10.

Premijera je počela snažno - glasan bas „bit“, ekstremni sportisti na biciklima i skejtovima, svetlosni efekti i sve što biste mogli da „strpate“ pod geslo „Fort he brave“, što je zvanična poruka Honor brenda. Sala „Mermaid Theatre“ centra u samom srcu Londona bila je ispunjena do poslednjeg mesta!

Inspiracija za nove telefone bila je neprolazna simbolika dvostrukog kruga - dva oka, dva točka, dva stakla naočara - dvostruka kamera, koja postaje zaštitni znak Honor kompanije u svim tržišnim segmentima. „Oduvek ohrabrujemo mlade ljude da veruju u sebe i da se izraze na nov i hrabriji način“, poruka je Honor brenda za sve korisnike i u Srbiji.

Globalnu premijeru Honor-a otvorio je direktor Honor brenda - Džordž Zao, koji je naglasio da je Honor broj jedan E-brend (onlajn prodaja isključivo) u Kini i mnogim drugim delovima sveta. Prodaja konstantno raste, a korisnici sve lakše prepoznaju Honor kao robnu marku.

Honor na globalnom nivou postoji tek dve godine. Za to vreme postigli su uspeh. Recimo, u Rusiji je Honor već #3 smartfon marka i najbolje prodavana marka telefona u nižem tržišnom segmentu. U Finskoj je Honor već broj jedan smartfon proizvođač. Model Honor 6X je najbolje prodavan telefon svoje kategorije u Nemačkoj, Francuskoj i SAD, što pokazuje da je svetu Honor zaista potreban.

Ono što Honor nudi u odnosu na konkurenciju su telefoni vrlo dobre specifikacije, čija je cena prihvatljiva najvećem broju korisnika. Ipak, Honor je inovativna kompanija, koja ulaže u istraživanje i razvoj. Jedan od telefona koji mnogi konkurenti još uvek nisu u stanju da ponude (ili prekopiraju) je Honor Magic, koji je ponuđen samo na nekoliko tržišta, kao eksperiment, a prošao je odlično i značajno ohrabrio kompaniju da nastavi u istom smeru razvoja i ulaganja u budućnosti. Model Honor 9 proglašen je od strane mnogih stučnih IT časopisa, kakvi su Stuff i T3 kao najbolji telefon koji se može kupiti ispod 400 funti i telefon koji nudi mnogo toga što konkurenti nemaju.

Honor želi da podrži mlade, želimo da budemo prijatelji mladih ljudi. Spremni smo da u njihov svakodnevni život unesemo mogućnosti, koje će im pomoći da se izražavaju lakše i jasno pokažu svoje stavove“, rekao je Džorž Zao i dodao da Honor, iako su mladi u kompanijskom centru pažnje, nije namenjen samo mladima, naravno, nego svim korisnicima širom sveta.

Cilj kompanije Honor je ekspanzija i jačanje robne marke u Evropi, Aziji i Severnoj Americi. Takođe, cilj kompanije je da bude u Top 5 proizvođača smartfon uređaja u narednih nekoliko godina. Za sada je Kina primarno tržište Honor-a, ali će do 2020. godine odnos Kine i ostatka sveta biti pola-pola u prisustvu na tržištu. Ipak, po planovima kompanije, već do 2022. godine udeo ostatka sveta preći će 60 odsto i tek tada deo ciljeva kompanije biće ispunjen - kad kompanija postane jak svetski brend.

Honor će u osvajanje sveta krenuti sa prijateljima, poput kompanija Amazon, Deezer, Marvel, Gameloft, Booking.com, TCCM, eBay, Microsoft i mnogim drugim, koji su podržali „lansiranje“ novih modela u Londonu i čiji će se servisi sa posebnim ponudama naći na Honor V10 i Honor 7X.

Honor, Huawei, kad će Oreo i ostale bitne stvari

Nakon premijere telefona popričali smo sa direktorom kompanije Honor, Džordžom Zaom, koji nam je otkrio vrlo zanimljive stvari i razjasnio „relaciju“ kompanija Honor i Huawei.

MONDO MobIT: Ono što najviše zanima naše čitaoce jaste vaša veza sa kompanijom Huawei, pa nam razjasnite vašu poziciju u tom kontekstu.

Džordž Zao: „Kompanija Honor je B BREND i uglavnom smo fokusirani na onlajn prodaju, mada to u Srbiji, recimo nije slučaj - prodajemo se direktno kroz prodajnu mrežu i putem ponude operatora. Ipak, kompanija Honor je odvojen entitet od kompanije Huawei. Posmatrajte to kao velike proizvođače automobila - jedna automobilska kompanija proizvodi i prodaje nekoliko marki automobila i niko ne postavlja pitanje kakva je veza ili razlika među njima, da li koriste iste komponente tj. tehnologije, da li su jedni modeli povoljniji ili skuplji i zašto je to baš tako. Svaka marka automobila ima svoje tržište i svoje kupce i bez obzira na to kako se činilo sa strane svaka marka automobila ima svoju put - zašto su Huawei i Honor drugačiji? Mislim da nisu i smatram da poređenja ova dva smartfon brenda ne bi trebalo da budu fokus korisnika, bez obzira na sličnosti i razlike koje među njima postoje. Honor je jedno, kao što je Huawei drugo“.

MONDO MobIT: Smatrate li da Honor i Huawei imaju različita tržišta?

Džordž Zao: „Apsolutno. Honor ima drugačiju filozofiju, drugačiji nastup na tržištu, potpuno smo okrenuti drugom profilu korisnika. Mi smo nezavisna kompanija i sami donosimo odluke o našim uređajima i cenama. Poruka koju šaljemo ljudima je, na kraju krajeva - drugačija. Mi želimo da budemo kvalitetna i prepoznatljiva marka telefona, koja kupcima nudi telefone po povoljnim cenama. Ono što je Honor timu najvažnije jeste da kupcima ponudi mogućnost izbora u svim cenovnim kategorijama, a Honor već ima modele po cenama za koje smatramo da su adekvatne“.

MONDO MobIT: Šta je to što po vama odvaja Honor od ostatka ponude na tržištu?

Džordž Zao: „Honor postoji tek četiri godine, 16. decembra 2017. ćemo, zapravo proslaviti četvrti rođendan. Kao globalna robna marka telefona na tržištu smo tek dve godine i za to vreme oduvek smo težili tome da proizvod bude naš prioritet broj jedan i u skladu s tim da i hardver i softver zadovolje sve korisnikove potrebe ili želje. Zadovoljstvo našim telefonima izuzetno je visoko i zbog toga smo i ponosni i spremni da nastavimo dalje. Honor neće pratiti trendove na tržištu, Honor će ih stvarati i to zahvaljujući ulaganju u istraživanje i razvoj, kako bismo uvek korisniku ponudili upravo ono što mu je potrebno. Još jednom se vraćam na činjenicu da je prihvatljiva cena apsolutni imperativ za svaku klasu proizvoda koje nudimo“.

MONDO MobIT: Zašto Honor 7X nije došao sa Android Oreo sistemom?

Džordž Zao: „Jednostavno nije bilo vremena za to. Taj model je u Kini predstavljen pre oko dva meseca i u tom periodu Oreo još uvek nije bio spreman za masovnu upotrebu. Nakon premijere u Kini naporno smo radili da taj model isporučimo u što većoj količini, jer je reakcija tržišta bila odlična, pa smo za dva meseca isporučili preko dva miliona komada, a zadovoljstvo korisnika je najviše do sada među svim Honor proizvodima. Ipak, korisnici ne bi trebalo da brinu, jer će Oreo stići i na ovaj model vrlo brzo“.

MONDO MobIT: Na koje modele će još stići Android Oreo?

Džordž Zao: „Testiranja su u toku, pa lista uređaja nije konačna, ali se trudimo da je proširimo koliko god je to moguće. Za sada znam da će Oreo uskoro biti na modelima Honor 8, Honor 8 Pro, Honor 9, Honor V9, ali i još nekim Honor smartfonima“.

MONDO MobIT: Zašto Honor modeli uglavnom nisu vodootporni, korisnici to vole?

Džordž Zao: „Sređivanje uređaja tako da bude vodootporan produžava proces proizvodnje i povećava troškove. Imamo dodatke koji čine da modeli budu vodootporni, poput kućišta, torbica i traka za nošenje oko ruke, pa nema potrebe da budu vodootporni sami po sebi“.

Ukoliko vi imate neko pitanje o Honor telefonima ili poslovanju ovog zanimljivog smartfon proizvođača - potrudićemo se da odgovorimo na sve njih, pišite nam!

Honor 7X Review -Is This Your Next Smartphone?
Izvor: Honor.

Honor V10 official introductory video (Chinese)
Izvor: Techtechtech.

Honor 9 Official Product Video - Full version
Izvor: Honor.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS