• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Unčanin: Bosnu nećemo i ne smijemo potcijeniti

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Rukometaši Borca m:tel žele u Sarajevu protiv Bosne da opravdaju ulogu favorita u 11. kolu Premijer lige BiH.

 RK Bosna Sarajevo RK Borac m:tel najava Premijer liga BiH 11. kolo Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Duel starih rivala i najtrofejnijih rukometnih ekipa u BiH, sarajevske Bosne i Borca m:tel iz Banjaluke, jedan je od mečeva koji će obilježiti 11. kolo rukometne Premijer lige BiH.

Na konferenciji za medije trener "crveno-plavih" Bojan Unčanin s poštovanjem je govorio o narednom protivniku.

"I pored stanja na tabeli i njihova svega četiri osvojena boda, Bosna je ozbiljan protivnik, kojeg nećemo i ne smijemo potcijeniti. Nastojali smo se što bolje pripremiti, uprkos sitnim povredama i turniru u malom fudbalu u 'Boriku', koji nam je poremetio neke planove. Sigurno da očekujemo tešku i neizvjesnu utakmicu, kako je to bilo i prethodnih godina. Bosna je, uz Borac m:tel, najtrofejniji klub u Premijer ligi BiH i to nas obavezuje da ih ne shvatimo olako. Svi vole pobijediti Borac, tako i Bosna, i vjerujem da će oni dati više od svojih mogućnosti da pobjegnu sa začelja", oprezan je Unčanin uoči sutrašnjeg duela.

Sarajlije su tokom sedmice odigrale utakmicu drugog pretkola Kupa BiH, gdje su poraženi od federalnog prvoligaša Gračanice 23:20. Eliminacija iz kup takmičenja, nada se Unčanin, ostaviće traga na rukometaše Bosne.

"Gračanica je pretendent za Premijer ligu BiH i napravila je dobru uvertiru za nas. Vidjeli smo s kakvom snagom raspolaže Bosna i nadam se da će ta utakmica malo ostaviti traga na njih. Bilo je neizvjesno, pa vjerujem da ćemo sa većim brojem igrača napraviti jači ritam, kako je to bio slučaj na utakmici sa Slogom. Pokušaćemo ih držati na rezultatskoj distanci i vjerujem da možemo napraviti dobar posao u Sarajevu", poručio je kormilar "crveno-plavih".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

On je naglasio da, uprkos činjenici da će Borac m:tel u ovaj meč ući kao apsolutni favorit, u Sarajevu neće biti lagan meč.

"Svaka utakmica je bitna. Ništa manje nismo se spremali nego kada smo išli u Ljubuški. Shvatio sam ih jako ozbiljno i nadam se da će moji igrači to imati na umu. Neće biti lako. U svaku utakmicu idemo s ciljem da pobijedimo. Tako će biti i sutra", zaključio je Unčanin.

Srednji bek Borca m:tel Goran Daničić vjeruje da Banjalučani mogu do bodova.

"Najbitnije je da polusezonu uspješno privodimo kraju. Prva u nizu je Bosna, a kasnije ćemo pričati o drugim utakmicama. Imamo isti pristup na svim mečevima, favoriti smo, trebamo stati iza te uloge i ići po bodove", optimista je Daničić.

Meč u sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" u Sarajevo na programu je u subotu od 20 časova.

PREMIJER LIGA BIH - 11. KOLO:
Izviđač - Slavija
Bosna (V) - Vogošća
Konjuh - Zrinjski
Sloga - Maglaj
Bosna (S) - Borac m:tel
Goražde - Derventa
Slobodan: Kakanj

TABELA: Vogošća 24, Izviđač (+1) 24, Borac m:tel 21, Zrinjski 18, Konjuh 15, Maglaj 15, Sloga 13, Bosna (V) 12, Derventa (+1) 11, Goražde 7, Kakanj (+1) 7, Slavija 6, Bosna (S) 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC