• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trka je završena - pobijedio je Atletiko Madrid!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Otkrio ga je Arsenal, pratila ga je Borusija Dortmund, željeli su ga Mančester junajted, Real Madrid i Monako, na kraju je završio u Atletiko Madridu…

Atletiko Madrid dogovorio je transfer mladog Argentinca Lautara Martineza za kojeg će, prema još nezvaničnim informacijama platiti Rasingu između 12 i 15 miliona evra.

To bi sažetak priče koja ipak mnogo duže traje i koja je malo komplikovanija…

“Lautaro Martinez”… upisali su 2015. godine u svoje notese skauti Arsenala zaduženi za talente iz Južne Amerike kada su vidjeli momka rođenog u Bahiji Blanki, obalskom gradiću udaljenom 650 kilometara od Buenos Airesa.

Godinu dana ranije šesnaestogodišnji mladić stigao je u Rasing, nakon što ga je otkrio trener Fabio Radaeli i mladi Lautaro krenuo je putem koji sanjaju svi argentinski dječaci.

Taj put je ipak bio trnovit. Nakon dolaska u Rasing tinejdžer je teško podnio napuštanje svoje porodice i rodne Bahije Blanke i planirao je da odustane. Želio je da se vrati kući, međutim, njegov saigrač iz juniorskih dana Brajan Mansilja ga je odgovorio i Martinez je ostao.

Bila je to dobra odluka, jer je mladi napadač uskoro “eksplodirao” igrajući za rezervni tim Rasinga.

mladi Lautaro Martinez
Izvor: YouTube

Na 64 utakmice postigao je 53 gola i čelnici popularne “Akademije” nisu više mogli da sakrivaju ovaj biser.

Martinez je prekomandovan u prvi tim, za koji je debitovao 1. novembra 2015 na utakmici protiv Kruicera del Norte zamijenivši legendarnog Dijega Milita. Mladi Argentinac je polako sakupljao minute, a nisu ga pokolebala ni dva žuta kartona u samo pet minuta na meču protiv Argentinosa.

Uspjeh nije stigao preko noći. U svojoj prvoj sezoni dobijao je priliku “na kašičicu”, ali u sezoni 2016/17  stigli su ozbiljniji nastupi, a i prevenac u dresu Rasinga. Martinez je postigao vodeći pogodak u remiju 1:1 sa Hurakanom.

Prvi gol Martinez
Izvor: YouTube

Nakon što se povrijedio iskusni Lisandro Lopez mladi Martinez je konačno dobio pravu priliku i znao je da ju iskoristi. Uslijedile su dobre partije, potezi i golovi... Sezonu je završio sa devet postignutih golova u 23 utakmice i privukao pažnju brojnih evropskih klubova.

Početak ove sezone propustio je zbog povrede, ali uprkos tome upisao je tri gola na pet utakmica i našao se na velikoj sceni. Njegove partije se pomno prate i vrijeme je da Martinez napravi korak dalje – onaj ka Evropi.

U trku za Martineza, osim Arsenala uključila se i Borusija Dortmund i njihovi skauti stigli su 19. novembra na Bombonjeru na derbi Boka juniors – Rasing. I imali su šta da vide!

Martinez je postigao vodeći gol za goste, a nakon izjednačenja Boke asistirao Solariju za pobjedu 2:1.

Lautaro Martinez
Izvor: YouTube

“Gledali su Lautara na terenu, a potom smo večerali. Oduševljeni su”, rekao je zadovoljno njegov otac Mario, a potom otkrio ili možda bacio “buvu” da i oni najveći žele njegovog sina.

“Lautaro je čvrsto na zemlji. Imali smo 2015. Godine sve dogovoreno sa Real Madridom, ali smo odlučili da ipak ne ide u Madrid. Još nije bio spreman tako da smo odlučili da ostane u Rasingu”, rekao je Mario Martinez.

A njegov sin ipak će u Madrid, ali će umjesto bijelog dresa kraljevskog kluba obući crveno bijeli.

Atletiko Madrid nije gubio vrijeme, uključio se u trku i odmah poslao ponudu Rasinga. Predsjednik kluba Viktor Blanko nedavno je saopštio da je odbio ponudu “jorgandžija” od 12,75 miliona evra, ali je i rekao da se pregovori nastavljaju i da želi garancije da će Martinez još neko vrijeme ostati u klubu.

Na kraju je upravo to dogovoreno -  Martinez će potpisati šestogodišnji ugovor za Atletiko Madrid 1. januara, kada madridskom klubu ističe zabrana registrovanja igrača, a nakon isteka pozajmice u junu mjesecu 2018. godine će se pridružiti saigračima u Madridu.

Atletiko može da ga čeka, jer će u međuvremenu, od 1. januara, imati pravo na Dijega Koštu koji trenira s njima i Vitola koji je bio šest mjeseci na pozajmici u Las Palmasu dok se čekao kraj suspenzije FIFA.

Da je Lautaro Martinez budućnost argentinskog fudbala dokaz je i to da bi nakon igranja za U20 selekciju, za koju je postigao 8 golova u 11 nastupa, mogao uskoro zaigrati i za A reprezentaciju.

Selektor Argentine Horhe Sampaoli posmatrao ga je prije dve nedelja na duelu Rasinga i Independientea i navodno bi se Lautaro Martinez mogao naći na njegovom spisku za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC