• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slišković: Stvarno teški uslovi u Zenici

Autor mondo.ba

Treneri Zrinjskog i Čelika, Blaž Slišković i Vinko Divković, složni u ocjeni da su uslovi za igru na "Bilinom polju" bili izuzetno teški na meču 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali i da bodovi zasluženo idu u Mostar.

 Čelik - Zrinjski 1:3, izjave, Blaž Slišković, Vinko Divković Izvor: MONDO/Samir Cacan

Poslije početnog vođstva Zeničana u sedmom minutu pogotkom Aidina Hahmutovića, "plemići" su zaigrali mnogo bolje i stigli do preokreta golovima Semira Pezera, Harisa Handžića i Nemanje Bilbije, koji je "ovjerio" 13. pobjedu.

"Stvarno su uslovi bili teški, ali smo se kvalitetno prilagodili njima, bez obzira što smo u ranoj fazi utakmice primili pogodak, pa smo to morali da stižemo. Momci su pokazali karakter, volju i želju da ostvare pobjedu i na tom im se može odati određeno priznanje. Mislim da smo u ovom trenutku kvalitetniji od Čelika i to smo pokazali na terenu, pa sasvim zasluženo nosimo tri boda iz Zenice", izjavio je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Ovim trijumfom spuštena je zavjesa za nastupe Mostaraca u jesenjem dijelu, a popularni Baka na proljeće očekuje žestoku borbu za titulu šampiona između tri - četiri tima.

"Mi smo od samog starta sezone izrazili želju da po treći put osvojimo titulu. Tokom pauze vjerujem da ćemo se dobro spremiti, možda dovesti i nekoliko pojačanja koja bi nam značila u nastavku. Biće neizvjesno u borbi za titulu do samog kraja jer su u igri tri-četiri ekipe, koje objektivno mogu i zaslužuju da osvoje trofej", dodao je strateg Zrinjskog.

Šef struke Čelika Zrinjskog Vinko Divković složio se sa kolegom na drugoj strani da je pobijedio bolji tim.
"Moramo priznati da je pobjedu odnijela bolja ekipa. Moji igrači su dali sve od sebe, to je maksimum maksimuma. Iako smo igrali protiv tima koji se bori za titulu po ovako lošem terenu, imali smo mogućnost da se odbranimo poslije vođstva. Međutim, taktička nepotkovanost i slabost s naše strane pa nismo uspjeli".

Divković je pomenuo i neke sumnjive situacije...

"Bilo je tu i nekih diskutabilnih odluka oko 16 metara, 'ruka, nije ruka' , teško je nešto reći, ali jednostavno, danas je ipak pobijedila bolja ekipa".

Pogledajte golove

...
Izvor: Dailymotion

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC