• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će Verder biti posljednji i za Boša?

Autor mondo.ba

Poraz Borusije na "Vestfalenu", Bajern siguran u Frankfurtu. Bez pobjednika u Lajpcigu i Hamburgu.

Jirgen Klop i Tomas Tuhel su posljednje utakmice na klupi Borusije vodili upravo protiv Verdera, a veoma blizu njihovoj "sudbini" je i Peter Boš.

Holandski trener je sa Ajaksom igrao lepršav, napadački fudbal u formacijama 4-3-3 i 4-2-3-1, a tome svemu je još od ere Jirgena Klopa, pa preko njegovog nasljednika Tomasa Tuhela težila uprava Borusije na čelu sa sportskim direktorom Mihaelom Corkom.

Samim tim, imenovanje Petera Boša na ljeto se činilo kao savršen izbor za nastavak "hevi-metal" fudbala na Vestfalenu.

Bošova Borusija zaista igra napadački i brzo u tranziciji, ali za razliku iz doba njegovih prethodnika na klupi, nema rezultate u Bundesligi, a pogotovo u Evropi, gdje će se nakon eliminacije iz Lige šampiona pridružiti nokaut fazi Lige Evrope.

I od takve Borusije se očekivalo da na "Vestfalenu" savlada slabašni Verder koji je na ovo gostovanje došao kao "član" posljednje trojke na tabeli Bundeslige.

Dortmund - Verder 1:2 (0:1)

Goste je u vođstvo doveo Maks Egeštajn u 26. minutu, prelijepim golom sa ivici šesnaesterca.

Nadu nervoznim domaćim navijačima je vratio Pjer Emerik Aubemajng u 58. minutu, tada se činilo da će Dortmund na mišiće ispred "žutog zida" doći do preokreta.

Ipak novi razočarenje domaćim navijačima priredio je Gebre Selasie u 65. minutu kada je nakon kornera bio najviši u šesnaestercu Borusije.

Slične probleme sa rezultatima je ove sezone imao i minhenski Bajern, ali je uprava tima sa "Alijanc Arene" svoj problem riješila prije nekoliko mjeseci kada je Karla Anćelotija na klupi zamijenio Jup Hajnkes.

Veteran na klupi Bavaraca je iz prvih 11 izostavio Roberta Levanodovskog, dok Arjen Roben nije uopšte bio u protokolu.

Ipak, rotacije u ekipi su Hajnkesu donijele žejleni rezultat, pobjedu i prijeko potreban odmor za udarne igle bavarske imperije.

Frankfurt je hrabro otvorio meč i u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetio, ali je bavarska mašina brzo preuzela inicijativu u svoje ruke.

Bajern je ozbiljnije ušao u polovinu Frankfurta i u njoj zadržao posjed nakon 15. minuta utakmice, a već u 20 minutu su došli u vođstvo.

Džošua Kimih je nakon "ponovljenog" kornera na drugoj stativi našao Artura Vidala, a Čileanac je bio siguran za četvrti gol u posljednje četiri utakmice u Bundesligi.

Luka Jović je u protiv Bajerna ušao u igru u 71. minutu, dok je Neven Subotić proveo svih 90. minuta na terenu u dresu Borusije.

U druge dvije utakmice popodnevnog programa Bundesa Lajpcig je dva puta vodio ali je Majnc "iščupao" remi, dok su HSV i Volfsbrg takođe podijelili bodove.

BUNDESLIGA 15. kolo:

Dortmund - Verder 1:2 (0:1)
/Aubemejang 58 - Egeštajn 26, Gebre Selasie 65/

Frankfurt - Bajern 0:1 (0:1)
/Vidal 20/

HSV - Volfsburg 0:0 (0:0)

Lajpcig - Majnc 2:2 (2:1)
/Kampl 29, Verner pen 45+3 - Kvaison 39, Bergeren 86/

Menhengladbah - Šalke 18:30

U nedjelju:

Keln - Frajburg 13:30
Hanover- Hofenhajm 15:30
Augsburg - Herta 18:00


Odigrano u petak:

Štutgart - Leverkuzen 0:2 (0:1)
/Haverec 21, L. Bender 80/


TABELA: Bajern 35 (+1), RB Lajpcig 27 (+1), Šalke 25, Bajer Leverkuzen (+1) 24, Borusija Menhengladbah 24, Hofenhajm 23, Borusija Dortmund 22 (+1), Augzburg 22, Ajntraht Frankfurt 22 (+1), Hanover 19, Herta 17, Štutgart 17 (+1), Volfsburg 18 (+1), Majnc 16 (+1), HSV 15 (+1), Verder 14 (+1), Frajburg 12, Keln 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC