• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Večeras osmina finala SP: Pada i Crna Gora ANKETA

Autor mondo.rs

Rukometašice Srbije večeras od 17.30 časova biju bitku za četvrtfinale Svetskog prvenstva. Da li tim Ljubomira Obradovića može da nastavi niz bez poraza u Nemačkoj? Glasajte u MONDO anketi

Najbolje rukometašice Srbije superiorno su završile prvi fazu takmičenja na Svetskom šampionatu u Nemačkoj jer su u grupi D osvojile prvo mesto.

Sada im predstoji daleko izazovniji i teži zadatak - osmina finala i duel protiv selekcije Crne Gore, večeras od 17.30 časova u Getek Areni u Magdeburgu.

Selektor Srbije Ljubomir Obradović ističe da njegov tim ima još dosta rezervi i veruje da će to pokazati protiv Crne Gore, ekipu koju odlično poznaju.

"Svako ima svoje adute. Imamo želju da nastavimo dobar niz. Bili smo konstantniji na ovom takmičenju što mi daje nadu za optimizam da možemo da izađemo kao pobednici. O njihovim kvalitetima ne bi trebalo da pričamo. Na nama je da se suprostavimo na najbolji mogući način, i u odbrani, i u napadu, i uradićemo to", rekao je selektor Srbije.

On navodi je odbrana ključna.

"U svakom timu u kojem sam bio trener prvenstveno sam zahtevao odbranu. Brže je, ne i lakše, napraviti odbranu nego napad. Ako se odbranimo, nešto ćemo smisliti i dati gol".

Srbija je često odmeravala snage sa Crnogorkama, poslednji put pred odlazak na Svetsko prvenstvo u dvomeču u Baru, u kojem su ostvarile polovičan učinak, poraz (26:36), pa pobedu (31:25).

"Nismo izgubile ni jednu utakmicu na prvenstvu, što je sjajan podatak. Igrale smo sve, što je još jedan kvalitet našeg tima. Sa Crnogorkama smo dva puta odmerili snage u Baru pred polazak u Nemačku. Njihovo glavno oružje je kontranapad. To ako zaustavimo bićemo bliže pobedi. Igramo dobro, atmosfera je pozitivna, tako da verujem da ćemo nastaviti da uživamo u ovoj euforiji", poručila je Dijana Radojević, levo krilo srpskog tima.

Jovana Stoiljković najavljuje bespoštednu borbu.

"Sve utakmice sa Crnom Gorom su jako borbene. Tu nema previše lepog rukometa, jer borbenost dolazi do izražaja. Biće to padanje na glavu, jaka odbrana, želja, borba, i tu će se tražiti pobednik. Igraju dobro u odbrani, imaju dobru kontru i polukontru, šutere sa distance, brza krila. Crnogorke su jako dobre, ali mi smo spremne i pariraćemo na najbolji mogući način", poručila je Jovana Stoiljković.

Anketa

Da li Srbija prolazi u četvrtfinale SP?

  • Da, pobediće i Crnu Goru

    82.61% (19)

  • Ne, prvo mesto u grupi je maksimum Srbije

    17.39% (4)

Da li Srbija prolazi u četvrtfinale SP?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC