• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj za Srbiju - najlošije kada je najpotrebije!

Autor mondo.rs

Srbija neslavno i prerano završila Svetsko prvenstvo. Crna Gora rutinski savladala "orlice" u osmini finala 31:20 (14:9).


U sistemu takmičenja koji se primenjuje na Svetskom prvenstvu za rukometašice, po mišljenju stručnjaka, uvek je najažnija utakmica prva eliminaciona, odnosno ona koja dolazi posle grupne faze.

Nju je Srbija izgubila u osmini finala i takmičenje završila prerano, iako ima kvalitet, po prikazanom u Lajpcigu u prvoj fazi turnira, za možda i polufinale.


Crna Gora je bila bolja 31:29 (14:9)!

Magdeburg nam nije doneo sreću, već uplašenu Srbiju, koja dugo, dugo nije uspevala da pronađe način da se suprotstavi ne tako moćnoj kao nekada Crnoj Gori. Kada su izabranice Ljubomira Obradovića konačno pronašle recept za pregrube rivalke i vrlo pokretljive i brze u napadu, bilo je kasno.

Sve dobro što su "orlice" uradile u prvoj fazi, kada su osvojile Grupu D, prosule su u osmini finala protiv Crne Gore, koja je pored očekivanog poraza od Rusije u Grupi C izgubila i od Japana, a sa Brazilom igrala nerešeno za prolaza.

Ne pamti se kada je jedna ekipa urnisala drugu "brzim centrom" kao Crna Gora Srbiju u nedelju uveče. Kada je konačno proradio napad našeg tima, režiser prenosa u nekoliko navrata nije ni stizao da izvrti usporene snimke gola Srbije, a naše devojke već su izvodile loptu sa centra.

I tako ko zna koliko puta...

I pored toga, Srbija je daleko bolje odigrala drugo poluvreme, koje je čak i dobila, a prilika da se potpuno uhvati rezultatski pritisak propuštena je desetak minuta pre kraja, kada su sudije pri rezultatu 27:24 za Crnu Goru dosudile faul u napadu za "orlice".

Imale su Crnogorke najčešće "plus pet", a ne tako retko i šest, pa u pojedinim trenucima i sedam golova prednosti.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Jovanka Radaković sa devet golova, dok je Katarina Bulatović šest puta zatresla mrežu Srbije.

U redovima Srbije najbolja je bila Dragana Cvijić sa sedam golova, Katarina Krpež Slezak je dodala pet, a Dijana i Tamara Radojević po četiri.

IZ MINUTA...

60' 29:31 - KRAJ!

50' 24:27 Poslednji trzaj Srbije, naše devojke su prišle na "minus tri".

45' 19:25 Srbija nema rešenje za napad Crne Gore. Rešetaju našu mrežu naše rivalke i ne misle da stanu.

40' 17:22 Srbija je postigla osam golova u drugom poluvremenu, ali je isto toliko i primila.

Čini se da Srbija nema snage da se podigne...

35' 14:19
Radojević i Radičević postižu po gol na obe strane. Gol za gol u prvim napadima na obe strane... Delovalo je da će Srbija uhvatiti priključak, ali je odbrana, pogotovo sa igračicom manje, lako popuštala i vrlo brzo je CG imala "plus šest".

- Nastavljena je utakmica osmine finala SP. Prvi napad u drugom delu za Crnu Goru.

30' 9:14
Dmitrović postiže u 27. minutu prvi gol sa bekovske pozicije. Srbija je imala igrača više. Dragana Cvijić postiže prvi pogodak.

25' 7:12 Johanskon traži minut odmora.

Milena Raičević je iskoristila prvi sedmerac za Crnu Goru i donela svom timu prvi put "plus šest" (11:5). Crnogorke su ponovo imale igrača manje. Krpež je iskoristila višak na krilu i postigla novi gol. Srbija gubil čistu loptu što kažnjava Radičević. Napad nam funkcioniše samo sa krila, drugi gol Radosavljević...

20' 5:10Punih 12 minuta Srbija je bila bez gola. Sanja Radosavljević je pogodila sa levog krila i prekinula crnu seriju. Polukontru Radojević pretvara u još jedan pogodak za Srbiju. "Orlice" moraju da nađu način da zaustave Bulatović, pogađa i sa deset metara. A, onda još jednom, uz dosta sreće, od bloka.

16' 3:8Lako Crnogorke izlaza na kraj protiv naše 6-0 odbrane. Bekovi su nezaustavljivi. Jauković je pogodila sa devet metara. Srbija je potpuno van ritma, a Crna Gora u seriji.


Sada je već 5:0! Posle 3:2, rezultat je 3:7...

Prvo isključenje na utakmici zaradila je Jauković. I Dmitrović šutira preko gola, ovo je peti šut preko prečke od početka utakmice.

12' 3:5Bulatović pogađa posle nekoliko promašaja naših devojaka. Ne valja što se Kragujevčanka u dresu Crne Gore raspucala. Raičević donosi dva gola prednosti rivalu. Ljubomir Obradović reaguje tajm-autom.


10' 3:3 Slađana Pop-Lazić je zaustavljena iz golmanskom prostora, ali Damnjanović nije iskoristila sedmerac. Vrlo dobro deluje odbrana Srbije, međutim i crnogorska. Katarina Tomašević skida udarac Bulatović.

5' 3:3 Sanja Damjanović iz kontre u trećem minutu načinje mrežu Crne Gore. Ali je već u narednom napadu Đurđijana Jauković vratila. Katarina Krež-Sležak je proradila od poćetka, da bi se u međuvremnu dva puta upisala i Katarina Bulatović.

- Počela je utakmica, prvi napad za Srbiju.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC