• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav je skor Partizana kad počne Suma? Loš...

Autor mondo.rs

Sejduba Suma nije jedini izvor problema u Partizanu, ali je činjenica da crno-beli nemaju sjajan skor kada on počne meč.

 Kakav je skor Partizana kad počne Suma? Loš... Izvor: MN PRESS

Najskuplji fudbaler u istoriji Superlige Sejduba Suma (26) odigrao je još jedan "bled meč" u dresu crno-belih, ali ga za razliku od nekih prethodnih duela Miroslav Đukić nije povukao sa terena, verujući da omaleni ofanzivac iz Gvineje može da donese preokret Partizanu "pod Bagdalom".

To se ipak nije desilo, pa je "valjak" zaribao na blatnjavom terenu u Kruševcu i doživeo drugi poraz u prvenstvu, za treći kiks u poslednja četiri kola i to kad je obezbeđeno "evroproleće".

Suma praktično nije ušao niti u jednu šansu ovog popodneva protiv "čarapana", a jedini put kada je došao u "žižu dešavanja" bilo je u 61. minutu kada je ušao u raspravu sa Ognjenom Ožegovićem oko toga ko treba da izvede penal.

Uzeo je loptu u ruke, prišao mu je Ožegović, da bi na kraju do "kreča" došao Marko Jevtović i precizno izveo jedanasterac, sve dok je "iza njega" i dalje trajala rasprava...

Suma
Izvor: YouTube


Ništa čudno kada su u pitanju fudbaleri, dešava se i na premijerligaškim terenima, i jasno je da je Suma imao najbolju nameru i želju da postigne gol i tako samog sebe pogura u trenucima kada nema mnogo samopouzdanja u njegovoj igri.


Suma je postigao samo dva gola u Superligi, poslednji još sredinom oktobra, a u međuvremenu ga je Đukić izvodio i na poluvremenima utakmica kada nije pravio razliku.

Tokom nedelje je odigrao solidan meč u Kijevu i bio oboren za jedanaesterac koji je i tada precizno izveo Marko Jevtović, što je navijačima Partizana dalo nadu da se Suma "pronašao" i da polako ulazi u formu zbog koje ga je Ivica Iliev "lovio" tokom čitavog prelaznog roka.

Međutim, posle nove blede partije, dilema je možda kod Miroslava Đukić da li da počne sa njim i u derbiju, a statistika kaže da Partizan i nema sjajan skor kada je on starter.

Ako posmatramo samo utakmice domaćeg prvenstva koje je počeo od prvog minuta, pošto prosto nije fer meriti njegov učinak u poslednjih pola sata, statistika je sledeća...

U njegovih 10 zabeleženih startova Partizan je slavio SAMO pet puta, uz jedan njegov gol protiv Radnika, tri puta je bilo nerešeno (Crvena zvezda, Čukarički i Spartak), dok su i oba superligaška poraza crno-belih (Voždovac i Napredak) zabeležena uz njegov nastup 90 minuta.

Izvor: MN PRESS


Ono što je zanimljivo, u tih pet pobeda "valjka" u dve je izašao veoma rano nakon čega je Partizan napravio rezultat. To je bilo protiv Zemuna (3:1) kada je igru napustio u 57. minutu, a Ožegović i Jevtović doneli pobedu, odnosno protiv Borca u Čačku (2:1) kada je "povučen" na poluvremenu pri rezultatu 0:0, pa su Tavamba i Tošić doneli pobedu crno-belima.

Važan doprinos dao je u 2. kolu kada je ušao sa klupe i doneo drugi gol protiv Javora (2:1).

Ništa bolja statistika nije ni u Evropi: Partizan je poražen u oba meča grupne faze protiv Dinama iz Kijeva sa njim od prvog minuta, uz njegove dve asistencije, tri puta je bilo nerešeno (Videoton, Skenderbeg i Olimpijakos), a učestvovao je golom u pobedi nad Mađarima u revanšu, verovatno i najboljem meču Partizana ove sezone protiv Videotona (4:0).

Zbirno, šest pobeda, šest remija i četiri poraza, statistika koja brine...

Pred Miroslavom Đukićem je velika odluka za "večiti" derbi, šta vi mislite, da li Sejduba Suma treba da počne taj meč ili je bolji kao opcija sa klupe?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC