Banjaluka: Dođite na dokumentarce u "Jazavac"

Autor:

Projekcije dokumentarnih filmova "Dolphin Man" i "Ultra" očekuju nas u utorak (12. decembar) i srijedu (13. decembar) u 20 časova Gradskom pozorištu "Jazavac" u Banjaluci.

0
A- A A+

Prvo veče je posvećeno filmu "Dolphin Man". To je priča o slobodnom roniocu na dah, Žaku Majolu, čiji je život postao inspiracija za kultni film Luka Besona „Veliko plavetnilo“.

Izvor: YouTube


Nakon filma, planiran je panel, otvorena diskusija sa publikom i gostima. Učestvuju Igor Gajić, predsjednik Ronilačkog kluba "Delfin" Banja Luka i instruktor ronjenja, kao i Željko Volaš, predsjednik Organizacije amputiraca UDAS RS, i diplomirani ekolog.

Za drugo veče je planirana projekcija filma "Ultra". Film je bio nominovan za European Film Award, za najbolji dokumentarac 2017. god. Dokumentarac prati četiri trkača, učesnika ultra maratona u Grčkoj, te nam daje jedinstven uvid u prošlost, srca i um četiri svakodnevna sportista prigrljena od strane reditelja koji trči.

Izvor: YouTube

Nakon filma čeka nas panel diskusija na kojoj učestvuju Željko Panić, plivač, osvajač mnogobrojnih medalja i učesnik Olimpijskih igara, dva puta u karijeri, osnivač plivačkog kluba "Olymp" i Vladimir Selec, predsjednik TRK-a Banjaluka i organizator Banjaluka maraton, kao i Nevena Stojaković, ultra maratonka, organizator Kozara Ultra Trail.

Ostale vijesti