• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opet je uspio: Mou ušao u svlačionicu Sitija, haos

Autor mondo.rs

Policija je razdvajala igrače Junajteda i Sitija, nakon što je Murinjo upao u svlačionicu gostiju i tražio da se utišaju.

Ljuti rivali, Žoze Murinjo i Pep Gvardiola, snažno i kratko su se rukovali po završetku jučerašnjeg mančesterskog derbija na "Old trafordu", što su kamere i zabilježile, ali…



...ispostavilo se da je to bio samo uvod u masovnu tuču fudbalera Junajteda i Sitija koju je, sudeći prema većem broju pouzdanih i manje pouzdanih izvora, izazvao (pogađate?) upravo Murinjo!

"Specijalni" je, nezvanično, iziritiran glasnom muzikom i još glasnijom pjesmom koja je dopirala iz svlačionice za gostujuće fudbalere odlučio da uđe unutra i zatraži, citiramo, "da se titula prvaka Engleske proslavi dostojanstveno i mirno".

Na ovaj gaf Portugalca najburnije je reagovao brazilski golman, Ederson, počelo je uvredama, a onda su poletjele i flaše sa vodom i mlijekom, da bi na kraju - prema pisanju nekoliko dnevnih listova - došlo do tuče u kojoj je učestvovalo 20-ak igrača i članova osoblja gradskih rivala!

Iako je Murinjo pogođen jednom od flaša koje su poletjele iz dijela svlačionice gdje su sjedili igrači Sitija, najgore je prošao pomoćnik Pepa Gvardiole i bivši igrač Arsenala i Evertona, Mikel Arteta, koji je sa posjekotinom na glavi napustio "Traford".

Postoji verzija i prema kojoj je i on pogođen flašom, ali i nečijom pjesnicom.

Atmosfera u Mančesteru bila je napeta danima pred meč, Siti je dva dana uoči utakmice obavijestio javnost da je Junajted zabranio dolazak TV ekipe koja radi na dokumentarcu o uspjesima "građana", tokom duela sa jedne tribine doletjela je i dimna bomba crvene boje upućena prema mjestu gdje su stajali igrači u svijetlo plavom, a kada je sudija Majkl Oliver posljednji put dunuo u pištaljku počelo je burno slavlje navijača Sitija koji su se dugo zadržali na stadionu najvećeg rivala i proslavljali titulu pjesmom:

"Parkiraj autobus, Murinjo parkiraj autobus".

Djeluje kao da nije moglo samo na tome da se završi, a kada je Murinjo odlučio da lično utiša "bučne komšije" (ovaj izraz prvi put je upotrebio bivši menadžer "đavola", ser Aleks Ferguson) - stvari su izmakle kontroli!

Koliko je cijeli incident bio ozbiljan najbolje svjedoči to što je policija morala da razdvaja igrače dva tima, koje u sportskom smislu sada razdvaja 11 bodova na tabeli.

"Nikome ne smeta kad gosti slave, ali momci su ovog puta pretjerali", naveo je tabloid "The Daily Mail" izjavu neimenovanog sagovornika iz Junajteda.

Hronološki, stvari su se od završetka utakmice odvijale ovako:

- Murinjo i Gvardiola kratko su se rukovali, poslije čega je prvi ostao na terenu, a drugi nestao u tunelu;

- Igrači Sitija pojurili su pod tribinu gdje su bili njihovi navijači, a pozirajući za foto-reportere najenergičniji su bili Kajl Voker i Ederson;

- Jedan za drugim, "građani" su utrčavali u svlačionicu, muzika je već bila pojačana, a Leroj Sane uspio je u međuvremenu već da okači sliku na društvene mreže na kojoj se vidi kako svijetlo plavi slave najslađu pobjedu u sezoni;

- Iz svlačionice se začuo čak i prasak pištolja sa konfetama;



- Murinju, koji je tek tada krenuo ka svlačionici u kojoj su ga čekali fudbaleri Junajteda, popustili su živci uslijed tolike buke i odlučio je da prije toga otvori vrata gostujuće svlačionice;

- Došlo je do svađe, Murinja je neko pogodio flašom, a usput je i isprskan vodom, Ederson mu se približio najviše u namjeri da ga izbaci napolje i došlo je do guranja i potezanja;

- Nekolicina fudbalera Junajteda je već, primijetivši da se nešto događa, bila ispred svlačionice spremna da reaguje i zaštiti svog šefa-avanturistu;

- Došlo je do tuče u kojoj je najratoborniji bio Romelu Lukaku;

- Policija je razdvojila dvije strane i smirila strasti;

- Arteta je zatražio pomoć ljekara zbog rasjekotine na glavi;

- Murinjo i Gvardiola pojavili su se na konferenciji za medije, bez pominjana incidenta;

Na konferencijama za medije ni Murinjo, ni Gvardiola nisu pomenuli incident za koji su mediji saznali kasnije preko svojih doušnika. Međutim, ni "press" nije prošao u korektnom tonu prije svega jer Murinjo nije želio da prizna poraz i čestita boljem, već je za sve okrivio sudije i nedostatak sreće.

Gvardiola mu ponekad oćuti ovaj stil razgovora, ali ovog puta nije, pa je tako naglasio da je Siti pobijedio jer je bio bolji tim i podsjetio da je njegov rival kukao i prošle sezone kada je takođe bilo 1:2 u Premijer ligi.

Šta, poslije svega, reći za Murinja? Opet je uspio! Kao prošle sezone kada ga je debitant u Premijer ligi i naslednik "njegovog" Čelsija, Antonio Konte, ponizio na "Stamford bridžu" rezultatom 4:0. Poslije jednog od najtežih poraza u karijeri i to u prvom povratku na "Bridž" od kada je drugi put otpušten, "Specijalni" se zaletio ka Italijanu i održao mu bukvicu jer je, tobože, pretjerano proslavljao golove u ubjedljivoj pobjedi svog tima.

Da vas podsjećamo kako se Murinjo penjao na tribine, pretrčavao preko protivničke klupe kako bi zagrlio sina, gestikulirao navijačima protivničkih timova, sakrivao loptu od Stivena Džerarda, itd, itd... suvišno je.

Uglavnom, dan poslije 4:1 na "Stamford bridžu" i 1:2 "Old trafordu" niko nije pisao o igri Junajteda već o incidentima...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC