• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpijević zadovoljan, ali strepi od "kazne"

Autor mondo.rs

Trener Zvezde istakao da je iz meča protiv Cibone najvažnija pobeda, dok se Pero Antić u ime ekipe "pokajao" zbog preranog opuštanja.

 Cibona Crvena zvezda 87:92 izjave Alimpijević Antić Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je šestom uzastopnom pobedom zadržala drugo mesto na tabeli ABA lige, korak iza vodeće Budućnosti, odnosno korak ispred trećeplasirane Cedevite.

Cibona je savladana rezultatom 87:93, ali uz osetan pad u igri tokom poslednjih šest-sedam minuta.

"Čestitam Ciboni na zaista dobroj utakmici, pre svega na pokazanom karakteru. U jednom trenutku je razlika bila prilično visoka, ali Cibona nije odustajala, već se vraćala iznova i iznova. Ujutru kad se probudimo, pamtiće se i pisaće se pobeda. Da je naša najbolja utakmica - i nije, međutim, moram da budem zadovoljan, jer je iza nas naporan mini-ciklus. Pre utakmice sa Realom, rekli smo da su nam najvažniji Igokea, Efes i Cibona, ali igrači su uspeli da pobede sve", izjavio je Dušan Alimpijević na konferenciji za novinare.

Trener crveno-belih pohvalio je igru u prvoj četvrtini, koja je završena sa 17 poena prednosti.

"Prvu četvrtinu smo odigrali onako kako smo se dogovorili. Napravili smo razliku, a posle je to možda izgledalo kao rutina, ali mi bismo nekad mogli da budemo i kažnjeni zbog ovakvog pristupa. Ovog puta nismo".

Alimpijević je konstatovao da protiv Zvezde "većina ekipa igra bez opterećenja u napadu i maksimalno u odbrani", što često vodi tome da utakmice koje bi "na papiru" trebalo lako dobiti, budu teže nego što se očekivalo.

Cibona - Crvena zvezda 87:93, ABA liga 2017
Izvor: YouTube/ABA liga


Veteran Pero Antić bio je kritičan prema sebi i saigračima.

"Igrali smo super u prvoj četvrtini, ali posle smo pokazali nešto što nije bilo dogovoreno. Nismo ispoštovali neke stvari i zato je razlika na kraju svedena na šest poena. Treba da igramo sa više karaktera i da pokažemo naše pravo lice. Ovo nije bilo to", izjavio je trostruki osvajač Evrolige sa Olimpijakosom i Fenerbahčeom.

"Uz svo poštovanje Cibone i njenog sastava, sa ovakvim greškama bismo u Evroligi izgubili utakmicu 20 poena razlike. Oni su pokazali energiju, karakter, da su dobar miks mladih i starijih igrača i da je teško pobediti ovde".

Zvezda se odmah posle utakmice vraća u Beograd i od utorka počinje pripreme za gostovanje Valensiji, u okviru 12. kola elitnog takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC