• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raka Đurović za MONDO: Mažić je najbolji za derbi!

Autor mondo.rs

Član sudijske komisije FSS Rade Đurović iznosi za MONDO lični stav, da je najbolje da predstojeći derbi sudi Milorad Mažić i ekipa koja je dokazana na međunarodnoj sceni.

 Raka Đurović za MONDO: Milorad Mažić je najbolji za derbi! Izvor: MN PRESS

"Večitim" derbijem u Srbiji se u sredu spušta zavesa na fudbalsku 2017. godinu.

Partizan i Crvena zvezda po drugi put ove sezone vodiće bitku za bodove, a kao i obično, u centru pažnje javnosti je - nažalost više i od samih igrača dva tima - pitanje kome će pripasti uloga delioca pravde.

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije o ovom osetljivom pitanju odlučivaće u utorak. A, uveliko kruže priče da Milorad Mažić i njegova ekipa neće biti akteri utakmice na stadionu u Humskoj ulici, već će sudijska pištaljka 156. derbija nekome drugome u ruke.

Na svečanosti povodom proglašenja "Prvog tima" Superlige sreli smo člana Sudijske komisije FSS, Radeta Đurovića, i zamolili ga da prokomentariše dešavanja oko izbora sudije za "večiti" derbi, odnosno upitali ga ko bi po njemu bio idealno rešenje da u uzavreloj atmosferi sudi meč Partizana i Zvezde.

"Srbija je izborila plasman na Svetsko prvenstvo, Zvezda i Partizan prvi put zajedno zimuju u Evropi, a u svim uspesima srpskog fudbala najveći pečat udario je sudija - Milorad Mažić. Godinama je u vrhu i samo on ima kvalitet za finale Lige šampiona ili Mundijala. Moje je mišljenje da je najracionalnije, najcelishodnije i fudbalski najispravnije da naša najbolja sudijska ekipa obavi posao na derbiju", mišljenja je Raka Đurović.

"Mažić ima autoritet i njegove odluke se poštuju. U ovom trenutku jedino korisno za srpski fudbal bi bilo da on dobije da sudi derbi", jasan je stav Đurovića.

Nekadašnji arbitar smatra da se previše prašine diglo oko sudija i suđenja u Superligi i da klubovi prečesto neopravdano krivicu svaljuju na "ljude u crnom".

"Iako nekoliko dana nisam bio u zemlji, sve sam propratio. Bez obzira šta se dešavalo na fudbalskim terenima, krivac je najčešće fudbalski sudija i ja se sa time ne slažem. Da se razumemo, nisam zadovoljan kvalitetom suđenja, ima dosta propusta i slabosti, ali ne mogu se za sve kriviti sudije. Svi imaju pravo da iznose svašta, igrači se na terenima ponašaju van normi i kodeksa, ne samo fudbalskih, već elementarnih i normalnog ponašanja, a za sve se krive sudije", pomalo ozlojađeno podvlači Rade Đurović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC