• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRNO-BELI PRED DERBI: Zvezda je favorit

Autor mondo.rs

Tošić ulogu favorita u "večitom" derbiju prepustio Zvezdi, ali veruje da će nastaviti potitivan niz protiv najvećeg rivala. Ožegović se nada golu, a "Nema" Miletić kaže da "poraz ne dolazi u obzir".

 FK Partizan pred vječiti derbi FK Crvena zvezda je favorit Izvor: MN PRESS

Možda predstojeći duel sa Crvenom zvezdom za Partizan i nije "biti il' ne biti", ali je svima jasno da će u slučaju poraza od "večitog" rivala "parnom valjku" biti potrebno čudo da odbrani titulu osvojenu prošle sezone.

U kratkom vremenskom periodu crno-beli su izgubili sedam bodova u Superligi, što je Zvezdi bilo dovoljno da sa "plus četiri" pobegne na ogromnih "plus devet" bodova razlike na tabeli.

I pored poraza u Kruševcu u Partizanu su optimisti pred derbi i veruju da mogu do tri boda. Iskusni Zoran Tošić izrazio je nadu da će u predstojećoj utakmici protiv Crvene zvezde nastaviti s pozitivnim skorom u "večitim" derbijima, za koje je ocenio da ih rešavaju "sitni detalji".


"Protiv Zvezde sam igrao četiri utakmice i imam pozitivan skor - dve pobede i dva remija. Nadam se da ću se naći na terenu i da ću nastaviti s pozitivnim skorom", rekao je Tošić novinarima u Beogradu.


Partizan će sutra dočekati Crvenu zvezdu u 22. kolu Super lige Srbije, poslednjoj utakmici u ovom delu sezone.

"Nadam se da Partizan može da nastavi s dobrim učinkom protiv Zvezde. Koliko znam, imao je dosta uspeha na svom terenu poslednjih godina. Optimista sam, verujem da će nastaviti tim putem", rekao je Tošić.

Njegov nastup na utakmici protiv Crvene zvezde je neizvestan zbog povrede, ali on veruje da će biti spreman za "večiti" derbi.

Ocena partizanske javnosti je da bi upravo Tošić mogao da reši "večiti" derbi.

"Nije dobro za Partizan da vezni igrač rešava derbije. Imamo napadače kojima je to dužnost i koji su 'postili' u poslednje vreme i nadam da će to naplatiti sada. Trudiću se da budem konkretan, da doprinesem rezultatu golom ili asistencijom. Svakako ću biti usmeren ka golu ako budem igrao", rekao je on.

Tošić je rekao da je pratio "večite" derbije dok je nastupao za CSKA iz Moskve, kao i da su "to utakmice u kojima daješ 200 odsto i koje odlučuju sitni detalji".

"Trenutna forma i mesto na tabeli ne govore ko je favorit", dodao je on.

Izvor: MN PRESS


Napadač crno-belih Ognjen Ožegović rekao je da je izuzetno motivisan da postigne gol u "večitom" derbiju, jer je to zacrtao pri dolasku u Partizan.

"Jedan od mojih ciljeva koje sam zacrtao po dolasku u Partizan jeste da pomognem ekipi da pobedi u derbiju. Isto kao što sam rekao pred Jang Bojs da ću dati gol i da ću pružiti svoj maksimum... Bio bih najsrećniji čovek na svetu kada bismo ostvarili taj cilj", rekao je Ožegović.

On je ove sezone već postigao gol protiv ;svog bivšeg kluba, Zvezde, i to u dresu Čukaričkog, i vrlo ga je emotivno proslavio.

"Jeste, postigao sam gol protiv Zvezde i radovao sam se više nego ostalim, a možete misliti kako će tek biti u sredu ako u tome uspem", rekao je Ožegović.

Štoper Nemanja R. Miletić ni ne razmišlja o porazu kao opciji.

"Poraz ne dolazi u obzir! Imali smo u ponedeljak sastanak pred trening i dobili podršku od ljudi iz kluba i navijača. Pobeda u derbiju leči sve rane i ako dobijemo imaćemo miran period za pripreme", rekao je defanzivac crno-belih.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igraće se sutra od 18.00 na stadionu u Humskoj. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC