• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA PRED DERBI: Ni tabela, ni Partizan!

Autor mondo.rs

"O njima zaista ne razmišljamo, u smislu da li su pod pritiskom ili ne. Idemo tamo da igramo kao da je egal", rekao je Vladan Milojević, koji je o izjavama crno-belih rekao: "Mislite li zaista da nečije izjave mogu da me poremete?"

 FK Crvena zvezda pred vječiti derbi Ni tabela, ni Partizan! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Remi bi bio nešto poput pobede, za praznike sa devet bodova prednostu u odnosu na drugoplasiranog, ali pobeda u Humskoj je, ipak, nešto posebno i ne može se iskazati u bodovima!

Svesni su toga trener Vladan Milojević i fudbaleri Crvene zvezde, koji polusezonu za pamćenje žele da završe trijumfalno i savladaju Partizan u 156. "večitom derbiju", kako bi na neki način nagradili i sebe i navijače za sve ono što su zajedno prošli kroz čak 37 takmičarskih utakmica od prve u sezoni, 29. juna.

"Nemojte misliti da smo rasterećeni. Ne gledamo bodovnu razliku, idemo tamo da igramo kao da je egal. Moji igrači znaju kako ja gledam na te stvari i tako i oni razmišljaju", poručio je Milojević na konferenciji za medije u utorak, dan pre prvog odlaska na "JNA" u svojstvu trenera Crvene zvezde.

"Što se tiče Partizana, o njima zaista ne razmišljamo u smislu da li su pod pritiskom ili ne".

U sredu 18 časova, kada i dalje nepoznati arbitar bude dao znak za početak najveće utakmice srpskog fudbala, crveno-beli će (izgleda) jurnuti u pobedu nad komšijama koju čekaju od 27. februara 2016. godine.

Motivisani da odbrane seriju, bar sudeći prema izjavama bivšeg zvezdaša a sada centarfora Partizana, Ognjena Ožegovića, biće i crno-beli. Trener Zvezde upitan je da li poruke iz Humske mogu da utiču na njega i ekipu?

"Da li mislite da nečije izjave utiču ma mene?", uzvratio je Milojević pitanjem.

"Ovo je demokratska zemlja i svako ima pravo da kaže sta želi".

/Mažić je najbolji sudija za derbi!/



U međuvremenu, crno-beli su računajući i finale Kupa iz prošle sezone vezali šest derbija bez poraza od kojih su dobili tri, tako da su Milojević i članovi najbolje generacije Crvene zvezde u poslednjih podosta godina rešeni da prekinu i ovu tradiciju.

/KVIZ: Koliko poznajete "večite"?/

Dve su već anulirali, onu od deset godina bez jeseni i 26 godina bez proleća u Evropi, pa s pravom smatraju da je trenutak da napadnu "grogiranog" rivala, uzdrmanog vezanim porazima od Dinama iz Kijeva i Napretka iz Kruševca, odnosno ekipu koja je pobedila jednom u poslednjih pet mečeva.

Da je trenutak za slavlje možda nagoveštava i skor trenera Partizana Miroslava Đukića u Humskoj, od povratka u srpski fudbal - crno-beli nisu pobedili u osam od 18 mečeva kod kuće uz samo dve sačuvane mreže u polusezoni.

"Igra se derbi, to su utakmice za koje se živi, ali spremamo se apsolutno isto kao i za svaku drugu utakmicu. Derbiji uglavnom ne donose mnogo lep fudbal, pritisak je ipak malo veći, ulog isto, igra se 'tvrdo', tako da ne znam kakvu bih utakmicu mogao da očekujem", priznao je Milojević koji je u derbijima debitovao remijem bez golova.

Skor crveno-belih ove sezone u Superligi je 18-2-1, a 27-7-3 ukupno. Krasnodar, Arsenal i Napredak jedini su timovi koji su pobeđivali Milojevićeve sastave, a prošle jeseni ekiša je predvođena Miodragom Božovićem osvojila 54 boda iz 21 kola pre pauze. Sada, u 22. kolo, ulazi sa 56 bodova.

Postava Crvene zvezde koja je odigrala 0:0 u 155. "večitom derbiju": Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Gobeljić - Krstičić (od 77. Milijaš), Donald, Kanga, Srnić (od 90. Adžić) - Pešić (od 66. Radonjić) - Boaći.

Ko će istrčati u sredu uveče?

"Popodne imamo trening, pa ćemo znati nesto više o kadrovskoj situaciji", bio je Milojević, kao i uvek, nevoljan da priča o startnoj postavi.

Utakmica sa Partizanom biće 38. takmičarska za Crvenu zvezdu ove sezone. Poređenja radi, u kompletnoj sezoni 2014/15 crveno-beli su odigrali 32 zvanična meča.

Ali...

"Ne mora da znači da će tim koji bude izašao na teren biti najbolji koji imam. Zavisiće postava od mnogo faktora, ali meni su svi moji igrači najbolji i to je kao da me pitate koje od dece mi je najdraže. Moram da izaberem od 20 i nešto igrača i dešava se da neko ko zaslužuje da bude u startnoj postavi ne bude čak ni u protokolu", govorio je Milojević i priču na ovu temu završio rečima...

"Ali, to su samo moje slatke muke".

Najbolji strelci Crvene zvezde u prvenstvu prošle sezone u ovo vreme bili su Predrag Sikimić i Ugo Vijeira sa po sedam golova, dok su to u ovom trenutku Aleksandar Pešić sa 17 i Ričmond Boaći sa 14 pogodaka.

Ovom drugom, verovatno, meč u Humskoj biće poslednji u crveno-belom dresu - bar sudeći prema izjavi generalnog direktora Crvene zvezde, Zvezdana Terzića. O odlasku Boaćija piše se dugo, čak i da je klub odbio ponudu od sedam miliona evra, ali ako pitate Milojevića...

"Ja sam super sa Boaćijem, meni ništa nije rekao".

Posle "večitog" derbija, fudbaleri Crvene zvezde će verovatno biti slobodni do 9. januara, kada bi trebalo da počnu pripreme za drugi deo sezone. U kom sastavu? To će biti legitimna tema kada sudija koji bude određen u međuvremenu odsvira kraj poslednje utakmice u - za Zvezdu - nezaboravnoj 2017. godini.

Partizan - Crvena zvezda, 156. "večiti derbi", sreda u 18 časova uz direktan prenos na "Areni sport 1".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC