• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN PRED DERBI: Da anuliramo Zvezdu!

Autor mondo.rs

"Zvezda je tu gde jeste svojim radom. Na nama je da anuliramo to. Mogu samo da im čestitam", rekao je trener crno-belih Đukić na konferenciji za medije.

 FK Partizan pred vječiti derbi Da anuliramo Zvezdu! Izvor: Mondo/Goran Sivački

Od utakmice za prvo mesto na tabeli, do meča za spas polusezone!

A, Sve je izgledalo idealno za Partizan do 23. novembra. Tog dana crno-beli su u Beogradu pobedili Jang Bojs i obezbedili učešće u Ligi Evrope u šesnaestini finala kolo pre kraja grupne faze.

Zaključno sa utakmicom protiv Švajcaraca - Beograđani su vezali osam pobeda u svim takmičenjima!

Istog trenutka kada je jedan od ciljeva bio ostvaren, trebalo je krenuti u ispunjenje narednog, ali... Tim Miroslava Đukića potpuno je podbacio u seriji važnih i zahtevnih duela u Superligi.

Od pet duela u paklenom finišu polusezone, Partizan je do danas odigrao četiri i u samo jednom pobedio. Trijumf protiv Voždovca je slaba uteha za remije u duelima sa Spartakom (0:0) i Vojvodinom (1:1) u Beogradu, a "so na ranu" posuo je Milorad Kosovanović u Kruševcu, gde su crno-beli minulog vikenda prvi put poraženi ove sezone (2:1), drugi put ukupno u prvenstvu.

Rezultat svih posrtanja je "minus devet" bodova zaostatka za Crvenom zvezdom - narednim i poslednjim rivalom šampiona u 2017! To ionako težak zadatak koji podrazumeva svaki "večiti derbi" čini još težim za crno-bele, koji su sami sebi otežali posao pred 156. "večiti derbi" zakazan za sredu u 18 časova u Humskoj.

"Zvezda je tu gde jeste svojim radom. Na nama je da anuliramo to. Mogu samo da im čestitam", rekao je trener crno-belih Đukić na konferenciji za medije.

"Očekuje nas velika utakmica dve velike ekipe, koje su napravile uspeh plasmanom u narednu fazu Lige Evrope. Biće spektakl, praznik fudbala, nadam se fer borbi i neka pobedi bolji", dodao je.

Partizan od Đukićevog dolaska nije pobedio na osam od 18 mečeva u Humskoj.

Do pre manje od mesec dana Partizan je disao za vrat "večitom" rivalu, a zaostatak je iznosio četiri boda. Zvezda je sada u prilici da trijumfom u Humskoj praktično reši šampionat, jer bi 12 bodova viška, čak i uz polovljenje koje će uslediti posle 30. kola, bilo vrlo teško stići.

"Nema favorita, ovo su utakmice za sebe. Dosta puta se desilo da ekipa koja je u boljem momentu - gubi!", naglasio je Đukić.

Za Partizan je, dileme više nema, 156. "večiti" derbi - utakmica života u Superligi, a za trenera Đukića, verovatno, pitanje opstanka kao šefa stručnog štaba, iako čelnici kluba uveravaju da derbi neće imati uticaj na pozicije trenera.

"Ne mogu da kažem da li su momci u dobroj formi ili ne, kad ne igramo na dobrim terenima, pošto su bili loši protiv Vojvodine (sneg, prim aut) i Napretka (blato). A zalaganje je uvek bio na vrhunskom nivou", primetio je Đukić.

"Svi se nadamo da će biti, ali svaki derbi nosi dosta tenzije, jer niko ne želi da izgubi. Mislim da će ovaj biti bolji, jer u njega ulazimo rasterećeniji i mirniji, pošto je obezbeđen plasman u Evropi. Mi moramo da idemo na pobedu, jer smo u bodovnom zaostatku, dok Zvezda može da kalkuliše. Mada, mislim da to neće raditi, jer je pobednička ekipa", nadovezao se.


Kao što je bio slučaj tokom konferencije za medije koju je s početkom u 12 časova držao trener crveno-belih, Vladan Milojević, ime glavnog arbitra 156. "večitog derbija" nije bilo poznato ni u 13.30 kada je počeo Đukićev "press" u Humskoj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC