• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjeda na debiju za Štegera, Gaćinović strijelac

Autor mondo.ba

Borusija sigurna u Majncu. Bodove za Ajntraht donio Mijat Gaćinović. Jubilarni deseti remi za Volfsburg.

Peter Šteger je i dalje neporažen na ligaškim debijima u karijeri!

Šteger je prošle nedelje otpušten u Kelnu pošto nije uspio da zabiljeleži nijedan trijumf u Bundesu, ali zato odmah po preuzimanju Dortmunda - važna pobjeda.

Borusija je u prvom meču sa novim trenerom izgledala dosta čvršće i organizovanije u odbrani, ali bez onog "šarma" u napadu po kojem je godinama bila prepoznatiljiva. Ipak, ono što je bilo najbitnije u pretposljednjem kolu prije zimske pauze je ostvareno, tri boda putuju na "Vestfalen" nakon osam utakmica bez pobjede.

Majnc - Dortmund 0:2 (0:0)

U eri kada je formacija 4-2-3-1 postala standard u Bundesligi Peter Šteger je prošle sezone u "retro" 4-4-2- formaciji iz 90-tih doveo Keln do petog mjesta, ali je ove sezone u tom istom sistemu sa dodatnim "bremenom" utakmica u Ligi Evrope sa "jarčevima" osvojio samo tri boda u ligi i dobio otkaz.

Ipak, austrijski stručnjak se na opšte iznenađenje brzo dočekao na noge i dobio jedan od najboljih, ali i najzahtjevnijih poslova u Njemačkoj, užarenu klupu Borusije iz Dortmunda.

U njemačkim medijima je bilo dosta spekulacija prije utakmice o tome kako će izgledati Stegerova Borusija. Austrijanac je u svojoj prvoj utakmici na klupi postavio formaciju 4-1-2-3-1 u kojoj su u špicu napada bili Jarmolenko, Obamejang i Pulišić, a "trokut" u u sredini su činili Vajgl, Kagawa i Gerero. Zadnju "četvorku" su činili Toljan, Sokratis, Toprak i Šmelcer, što je jedanaesta različita odbrambena postava za Dortmund na šesnaest utakmica u Bundesu.

Dortmund je u prvom dijelu meča nije odigrao spektakularno, čak ih je u 7. minutu spasila prečka koju je pogodio Saut Serdar, a najbolju priliku su imali preko Obamejanga koji je loptu poslao pored desne stative.

Borusija je u drugi dio meča ušla dosta agresivnije i sa jasnom namjerom da se direktnijom i bržom igrom dođe do gola domaćina, koji je stajao "dublje" u svojoj polovini.

Odbranu domaćih je "oključao" grčki štoper Sokratis Papastatopulos u 55. minutu. Toprak je nakon centaršuta Pulišića pogodio stativu, a odbijena lopta je pronašla put do stamenog Grka koji uhvatio volej i savladao Zentnera.

Majnc je nakon primljenog gola zaigrao otvorenije, što je ostavilo dosta prostora iza leđa odbrane domaćina što su znali iskoristiti Kagava i Obamejang.

Gabonac je nesebično asistirao, a Kagava je pogodio za četvrti trijumf Borusije u gostima ove sezone.

-Preokret u Hamburgu-

HSV je na svom stadionu utakmicu počeo na savršen način, ranim vođstvom koje im je donio Kirijakos Papadopulos u 9. minutu.

Ipak tu prednost su ispustili u narednih 15 minuta kada je za poravnanje pogodio Marius Volf, dok je preokret i tri boda za Ajntraht donio reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović.

U prvom meču večerašnjeg programa Volfsburg i Lajpcig su na "Folksvagen Areni" podijelili bodove. "Vukovima" je ovo bio deseti remi ove sezone, dok je ekipe Lajpciga ovo četvrta utakmica bez pobjede u Bundesligi.

BUNDESLIGA 16. KOLO:

Volfsburg - Lajpcig 1:1 (1:0)
/Verhaeg pen 15 - Halštenberg 52/

Frajburg - Menhengladbah 1:0 (1:0)
/Petersen pen 20/

Hamburg - Frankfurt 1:2 (1:2)
/Papadopulos 9 - Volf 16, Gaćinović 24/

Majnc - Dortmund 0:2 (0:0)
/Sokratis 55, Kagava 89/

U srijedu:

Hofenhajm - Štutgart 18:30
Leverkuzen - Bremen 20:30
Bajern - Keln
Herta - Hanover
Šalke - Augzburg

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC