• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razočarani Nikolić: Nisam ovo zaslužio...

Autor mondo.rs

"Publika me nije prihvatila, nije bilo razumevanja i strpljenja", poručio je sada već bivši trener Partizana Miroslav Nikolić.

 Razočarani Nikolić: Nisam ovo zaslužio... Izvor: MN PRESS

Posle samo pet meseci rada Miroslav Nikolić je dobio otkaz u Partizanu.

On je sa te funkcije razrešen na današnjem sastanku rukovodstva kluba, zbog serije loših rezultata i zabeleženog samo jednog trijumfa u poslednjih devet mečeva, a sasvim izvesno je da će njegov naslednik biti Nenad Čanak.

U izjavi za "Blic", Nikolić ne krije razočaranje zbog ovakvog razvoja situacije, a kako sam kaže "neće iznositi prljav veš" nakon razlaza sa Partizanom.

"Mislim da nisam sve ovo zaslužio. Dogovor od letos, kada sam potpisao na tri godine, bio je da polako sa mladim igračima i budžetom koji je tada bio oko 300.000 evra, pravimo tim za budućnost. Nisam mogao da dovedem sve mlade koje sam želeo, jer su ih uzeli drugi klubovi", kazao je Nikolić i dodao da se "ne tali" sa menadžerima i "oni mu ne sastavljaju tim", a napominje i da je dobio neiskusnu ekipu za Evropu.

"Imao sam devet igrača koji ne da nisu igrali Evropu, već ni ABA ligu. Marko Čakarević i Novica Veličković su tu od starijih, sa tim da Veličković nije mogao da igra dve utakmice nedeljno. Vanja Marinković i Mihajlo Andrić su bili do skoro rezervne opcije".

Nikolić navodi da su se sa promenom na predsedničkoj funkciji, odnosno od kada je Ostoja Mijailović preuzeo rukovođenje klubom, promenile i same ambicije kluba...


"Mi nemamo tim za Evropu, a mislim da bismo bili četvrti u ABA, što je bio prioritet. Želeo sam da, kao prvi put 1997. godine, sa mladim igračima i mlalim ugovorima pravim tim, ali se dogovor promenio. Marko Pecarski je dobio priliku iako ima 17 godina, Aleksandar Aranitović je malo stariji, ali nije igrao dve godine zbog povrede, Nikola Tanasković se razigrao na pozajmici i vraćen je, jer nije ni bilo igrača za trening zbog brojnih povreda", kazao je Nikolić.

Izvor: MN PRESS


Naveo je Nikolić i da je radio pod velikim pritiskom, ali da nije bilo nikakvih nesporazuma niti problema sa košarkašima Partizana.

"Mislim da smo se u ABA nosili sa svima, da smo gubili tesno, možda do sad dve-tri utakmice glatko, ostale ne. Želeo sam još neka pojačanja, ali... Bilo je pritisaka, kako sa tribina, sa jedne strane orkestriranih, još nekih... Ne želim da ulazim u druge stvari".

U izjavi za "Blic" on je ispričao i da su mu mnoge kolege govorile "da mu to ne treba u karijeri", ali da se on nije plašio teškog zadatka...

"Nisam se plašio izazova, radio sam pošteno, iako su se pokrivali mojim imenom kada sam došao, još sam potpisao ugovor na tri godine. Nisam dao da mi se meša neko u posao, menadžeri posebno, niti sam se bavio drugim stvarima, sem svojim poslom. Publika me nije prihvatila, nije bilo razumevanja i strpljenja. Partizanu želim sve najbolje"
, zaključio je on.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC