• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl u Moskvi u čast maršala košarke

Velikani evropske košarke okupiće se na specijalnom meču u januaru u Moskvi u čast 90. godina od rođenja trofejnog trenera Aleksandra Gomeljskog. Dolaze i Bodiroga, Danilović i Duda Ivković

 Spektakl u Moskvi u čast maršala košarke Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

CSKA ne zaboravlja svog velikog trenera i predsednika Aleksandra Gomeljskog. Moskovski klub priprema veliki košarkaški spektakl u januaru, gde će okupiti evropske velikane "igre pod obručima", a u čast maršala košarke.

Specijalna utakmica biće odigrana 20. januara u Moskvi, dva dana nakon 90 godina od rođenja Aleksandra Gomeljskog.

Na tom meču na kojem će se sastati "Legende CSKA" protiv "Legendi Evrope" učešće su već potvrdili Andrej Kirilenko, Sergej Panov, Sergej Bazarevič, Nikita Morgunov, Valeri Dajneko, Ramunaš Šiškauskas, Matjaž Smodiš, Teodoros Papalukas, Igor Kurašov, Gregor Fućka, Antoan Rigodo, Oded Kataš, Mirsad Turdžkan, Ibrahim Kutlaj, Radoslav Nesterović... ali i dvojica srpskih velikana Dejan Bodiroga i Predrag Danilović.

Osim njih u Moskvi će biti prisutan i Dušan Duda Ivković, koji će predvoditi timove na tom meču zajedno sa ruskim kolegom Stanislavom Jerjominom i beloruskim stručnjakom Ivanom Edeškom.

Očekuje se da će utakmici u Moskvi prisustvovati i Džej Ar Holden, Markus Braun, Arvidas Sabonis, Markus Veb i Hidajet Turkoglu.

Aleksandar Jakovlevič Gomeljski, koji je umro 2005. godine, jedan je od najvećih košarkaških trenera svih vremena.

Bivši selektor SSSR, sa kojim je osvojio dve zlatne, srebrnu i bronzanu medalju na svetskim šampionatima, bio je trener i direktor CSKA. On je član "Kuće slavnih" FIBA i u Springfildu.

Za selekcijom Sovjetskog Saveza, Gomeljski koji je bio i pukovnik ruske armije, osvojio je i osam evropskih titula, kao i i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, srebro u Tokiju 1964. i olimpijske bronze u Meksiku 1968. i Moskvi 1980. godine.

Bio je trener SKA Rige i CSKA Moskve sa kojim je osvojio četiri titule prvaka Evrope i 15 nacionalnih titula. U njegovu čast Evroliga je ustanovila nagradu za najboljeg trenera koja nosi ime Aleksandar Gomeljski, dok od 2008. isto ime ima i dvorana CSKA u Moskvi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC