• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boaći održao Zvezdu na "plus 9" pred raspust!

Autor mondo.rs

Bez pobednika u 156. "večitom" derbiju u kom je Partizan poveo u 62. golom Sejdube Sume iz penala, da bi Ričmond Boaći u 84. izjednačio rezultat. Crvena zvezda na pauzu ide sa devet bodova prednosti.

 Boaći održao Zvezdu na "plus 9" pred raspust! Izvor: MN PRESS

Ni u drugom ovosezonskom "večitom" derbiju nije bilo pobednika!

Posle miroljubivih 0:0 iz Ljutice Bogdana u avgustu - po gol u Humskoj za obe ekipe za kraj jesenjeg dela i pauzu na koju zadovoljnija odlazi Crvena zvezda, pošto je i nakon ovog duela održala "plus 9" u odnosu na najvećeg rivala.

Partizan je poveo golom Sejdube Sume u 62. minutu meča iz penala, da bi Crvena zvezda preko Ričmonda Boaćija u 84. minutu stigla do izjednačenja.

Nažalost, "večiti" derbi obeležila je i velika tuča navijača na južnoj tribini.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 1:1 (0:0)



Miroslav Đukić je "večiti" derbi počeo bez povređenih Zorana Tošića i Nemanje Miletića, ali njihove zamene Nemanja Antonov i Sejduba Suma ostavile su dobar utisak, a upravo je omaleni fudbaler iz Gvineje bio strelac za Partizan.


Ognjen Ožegović je "probio" po desnoj strani, zaobišao Le Taleka, da bi ga potom srušio Vujadin Savić, za šta je Milorad Mažić pokazao na "belu tačku".

Bio je to prvi jedanaesterac za crno-bele još od 1995. godine i 99. "večitog" derbija, a siguran realizator bio je Sejduba Suma, čiji je šut pročitao Milan Borjan, ali je udarac bio "prejak" da bi ga i u potpunosti neutralizovao.

Crvena zvezda je potom odgovorila "atacima", u roku od deset minuta Aleksandar Pešić je bio u dve šanse, probali su Kanga i Krstičić, da bi odgovorio i Partizan kontrom Ožegovića.

Kada se činilo da su napadi "utihnuli" - šok za Partizan.

Dugo je trajao napad Crvene zvezde, zavrnuo je loptu sa desne strane Filip Stojković, a nakon velike gužve, Donald je "gurnuo" loptu za Ričmonda Boaćija, a ovaj po lošem terenu poslao odličnu loptu u mrežu sjajno Stojkovića.

Izvor: MN PRESS


TABELA: Crvena zvezda 57, Partizan 48, Spartak 40, Radnički 39, Čukarički 38, Voždovac 36, Napredak 34, Vojvodina 33, Mladost 30, Radnik 25, Mačva 24, Zemun 21, Bačka 21, Borac 15, Javor 15, Rad 14.

Golman Partizana bio je odličan i u prvom poluvremenu kada je "skinuo" veliku šansu Aleksandru Pešiću, gotovo kao rukometni golman...

Igra inače nije bila naročito tečna, videli smo mnogo prekršaja (28), a i šest fudbalera dobilo je žute kartone. Na kraju, nijedan tim nije mogao da "prelomi" i dobije tri boda

Prvenstvo se nastavlja u februaru.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Ostojić, Miletić, Antonov - Everton, Jevtović (od 20. Radin), Pantić, Tavamba, Suma (od 72. Ilić) - Ožegović (od 90. Jovanović).

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Donald, Kanga (od 90. Milijaš), Krstičić, Srnić (od 62. Jovičić) - Pešić i Boaći (od 88. Gobeljić).

Meč je sudio Milorad Mažić.

Golovi
Izvor: YouTube


N  A  J  A  V  A

Nepopularan termin utakmice i loši vremenski uslovi mogli bi, ipak, da pokvare ambijent "najveće utakmice srpskog fudbala". Nezvanično, za 156. "večiti derbi", prodato je tek oko 15.000 ulaznica.

Trenutna razlika između dva kluba je devet bodova u korist Crvene zvezde, a da li će se nešto menjati, saznaćemo nešto pre 20 časova...

Budite uz MONDO, jer ćemo vas iz minuta u minut izveštavati o svim zanimljivostima uoči, tokom i posle utakmice, naši repoteri su u Humskoj, pa vas ovde očekuju fotografije, video-snimci, izjave i sve ono što prati ovakav veliki događaj.

Miroslav Đukić je napravio veliko iznenađenje u sastavu - izostavio je do sada standardnog levog beka Nemanju Miletića, a umesto njega igraće Nemanja Antonov. Njega čak nema ni na klupi, umesto njega je El Munir, stoga je verovatno u pitanju povreda... Izostavljen je i Zoran Tošić, koji se očigledno nije oporavio od povrede, pa je umesto njega od starta Sejduba Suma.

U Crvenoj zvezdi - bez većih iznenađenja, meč će početi i Aleksandar Pešić i Ričmond Boaći, dok je ostatak tima standardan, kao što je MONDO i prognozirao.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! 1:1!

88' -
Strelac gola, Boaći, ustupa mesto Gobeljiću. Jovanović umesto Ožegović na drugoj strani.

84' - BOAĆI! GOOOOL! ZVEZDA JE IZJEDNAČILA! 1:1!

Crvena zvezda nije igrala sjajno u prethodnih deset minuta, ali Ričmond Boaći donosi gol za izjednačenje u Humskoj. Sjajno se snašao nakon velike gužve u kaznenom prostoru, na pas Mičela Donalda, a lopta je prošla pored trojice igrača Partizana i golmana Stojkovića i završila u mreži!

78' - OŽEGOVIĆ!

Sada dve vezane šanse za crno-bele, dobar je to bio pas Tavambe ka saigraču, Ožegović je stekao prednost prvim korakom, šutirao jako, ali pored gola.

75' - Posle gužve na "podno" istoka - žuti karton za Mičela Donalda.

72' -
Aplauz za Sumu koji ustupa mesto Saši Iliću, njegov 30. derbi.

68' - Pantić!

Odgovara odličnim udarcem Partizan, Pantić je vukao "kontru" i odlučio da oproba udarac, bilo je to snažno, odbio je Borjan loptu, trčao je Ožegović ka njoj, ali signaliziran je ofsajd. Burnih nekoliko minuta.


66' - Kanga!

Još jedan udarac Gabonca, ovoga puta je Stojkovića naterao na intervenciju, pa Krstičić pokušava iz visine "penala". Ni minut kasnije novi šut Pešića, sada na "nabačaj" Rodića, opet Stojković brani.

65' - PEŠIĆ! STOJKOVIĆ!

Nova šansa za golgetera Zvezde, opet on i Stojković na šest-sedam metara, ali i ovoga puta reprezentativni čuvar mreže izlazi kao pobednik. Sjajna odbrana.


62' - GOOOOL! PARTIZAN VODI! SEJDUBA SUMA! 1:0!

Dugo je trajala priprema za penal, Suma je krenuo na pastao, ali je šutirao snažno i pogodio! Milan Borjan je "pročitao" penal, ali je udarac bio prejak da bi ga u potpunosti neutralisao. Odmah izmena u Zvezdi, Srnić izlazi - na terenu Jovičić.

Suma gol i penal
Izvor: YouTube



60' - PENAL ZA PARTIZAN!

Ožegović je prošao Le Taleka, uklizao je Savić - penal!

Ovo je prvi penal za Partizan u "večitim" derbijima još od 1995. godine, preciznije 99. meča između dva najveća srpska kluba.

58' -
Saradnja Pešića i Rodića po levoj strani, uklizava dobro Suma i lopta ide u korner. Prvi korner za Kangu na današnjem meču, lopta je išla na prvu stativu, otišla na drugu, pa velika kontra Pantića koji kasni sa dodavanjem na suprotnu stranu.

56' - KANGA!

Nije lopta i
šla naročito brzo nakon udarca Gabonca sa 18 metara, ali je bilo veoma blizu... Možda metar pored leve stative Stojkovića koji nije "kačio" loptu.

51' -
Žuti karton i za Filipa Stojkovića, drugog opomenutog u redovima gostiju.

49' -
Bakljada na severu, nekoliko je čak doletelo do gola koji čuva Stojković, stoga mali prekid dok se ne raziđe dim u Humskoj.

46' -
Drugo poluvreme počinje udarcem Boaćija, iskosa sa leve strane, bez opasnosti.

- Prvo poluvreme za zaborav, mnogo faulova, seckanja igre, i uopšte napetoj atmosferi koju je pratila velika tuča na južnoj tribina. Najbolju šansu za sada imao je Aleksandar Pešić kome je zicer "skinuo" Vladimir Stojković pravom rukomentnom odbranom, dok je na drugoj strani inicijativu pokazao Ognjen Ožegović uputivši dva udarca.


45' - OŽEGOVIĆ!

Najozbiljnija šansa za Partizan, ponovo za Ožegovića. Prihvatio je "špic" crno-belih loptu na ivici kaznenog prostora, raspalio, a Borjan je morao da interveniše. Miletić je probao nakon kornera...


42' - Potpuni haos na jugu, žandarmerija izvodi nekoliko lica sa stadiona!

Izvor: MONDO


35' -
Kontru Boaćija i Kange "seče" Ostojić faulom nad Gaboncem i za to dobija žuti karton.

31' - PEŠIĆ!

Napadač Zvezde u šansi, ni deset sekundi nakon pokušaja Miletića, Stojković uspeva da odbrani, pa da uhvati loptu...

29' - PEŠIĆ!

Najveća šansa na meču do sada, ostao je najbolji strelac Zvezde sam na drugoj stativi nakon centaršuta Kange, zastao je Miletić, a Stojković kao rukometni golman brani nogom ovaj udarac. Strašna šansa za Crvenu zvezdu.

Pešić 1
Izvor: YouTube



28' -
Žuti karton i za Vujadina Savića za faul na Ožegoviću na 25-26 metara od gola. Pantić preko gola, dosta loše. Nova tuča na južnoj tribini, javljaju naši reporteri...

26' -
Oštar centaršut Kange iz prekida koji je napravio Kanga, a potom sudar Stojkovića i Miletića... 

20' -
Prinudna promena u Partizanu, Radin umesto Jevtovića.

17' - Kanga!

Odmah Zvezda uzvraća... Dobra saradnja po levoj strani i lopta za Gabonca koji prilazi kaznenom prostoru, šutira jako, ali i veoma neprecizno. Bez opasnosti za Stojkovića.

15' - Na severu je velika bakljada među pristalicama navijača Zvezde, dok je na jugu velika tuča, kazali su na Areni Sport.

15' - Ožegović!

Prvi šut na meču, sada je lako on prošao po desnoj strani, našao se u kaznenom prostoru, ali je loše zahvatio loptu, mada je imao i dve opcije na drugoj strani...

14' -
Još jedan faul, Vulićević je laktom u lice tokom skoka udario Pešića, zbog čega dobija žuti karton. Pešiću je oko već "oteklo". Zanimljivo, francuski mediji tvrde da su skauti Rena u Humskoj i da gledaju Boaćija i Tavambu.

POGLEDAJTE I KOJA LEGENDA JE NA DERBIJU SUPERLIGE!

13' -
Dosta "praznih" minuta na početku meča zbog brojnih duela i faulova, dosuđenih i nedosuđenih, zbog kojih igrači ostaju na travi, možda i duže nego što bi to publika volela.

7' -
Prve čarke na terenu, Everton faulira Pešića uz dodatnu raspravu dvojice igrača, ali su se brzo smirili...

4' -
Tavamba "jako" ulazi u duel sa Savićem koji ispucava loptu i Mažić mu pokazuje žuti karton.

2' -
Srnić veoma aktivan na početku meča, uspeo je da otme loptu Jevtoviću i da napadne po desnoj strani, ali njegova lopta ne stiže do Boaćija.

1' - Meč je počeo!

- Igrači izlaze na teren... Ožegović, Rodić i Antonov su debitanti u derbijima.

- Za sada oko 12 do 13 hiljada navijača u Humskoj, javljaju naši reporteri.


- "Povreda me je sprečila i u prethodne dve utakmice i jutros sam imao test koji nisam uspeo da prođem. Jako mi je žao, nadam se da će me moji saigrači obradovati, kao i navijače. Nezahvalno je prognozirati rezultat, uvek je zanimljivo kad igraju Zvezda i Partizan, šteta zbog malog odziva navijača", poručio je Zoran Tošić pred meč.

- Ovo je stoti meč za kapitena crveno-belih Mičel Donald.

- Na pola sata do početka meča - i dalje veoma slaba poseta...

- Nemanja Antonov je ove sezone odigrao pet mečeva za Partizan i zabeležio dve asistencije. Poslednji meč odigrao je krajem novembra protiv Spartaka.

- Pogledajte i sve današnje rezultate Superlige - OVDE!

- Miroslav Đukić je za TV Arena Sport potvrdio da su Tošić i Miletić povređeni. Trener crno-belih istakao je i da nerešeni rezultat nije neuspeh.

- Za sada, sat vremena pred meč, veoma slaba poseta... Manje od hiljadu ljudi u Humskoj!

- Još uvek čekamo zvanične sastave, a do tada - mala anketa! 


Anketa

Ko prvi daje gol na "večitom" derbiju?

  • Ričmond Boaći

    14.29% (1)

  • Leandre Tavamba

    42.86% (3)

  • Aleksandar Pešić

    42.85% (3)

  • Ognjen Ožegović

    0% (0)

  • Slavoljub Srnić

    0% (0)

  • Zoran Tošić

    0% (0)

  • Nijedan od ponuđenih

    0% (0)


- Miroslav Đukić je iskusniji u "večitim" derbijima pošto će mu ovo biti četvrti u trenerskoj karijeri. Prvi je bio još 2007. godine kada je Partizan u Ljutice Bogdana slavio 4:2, a nakon toga su usledila dva remija - 2:2 iste sezone i već pomenuti remi u avgustu ove godine (0:0).

Vladanu Milojeviću je ovo kao treneru drugi derbi, prvi je u avgustu završen 0:0, a do sada je kao trener Čukaričkog protiv crno-belih igrao šest puta i ostvario dve pobede, tri poraza i remi. Najvažniju pobedu svakako u finalu Kupa 2015. godine.

- Dok se zagrevamo za derbi, pročitajte šta su Vujadin Savić i Zoran Tošić rekli našem kolumnisti Neši Petroviću u vrlo zanimljivim razgovorima...

OTVORENIH KARATA SA... VUJADINOM SAVIĆEM

OTVORENIH KARATA SA... ZORANOM TOŠIĆEM

Kao i treneri Vladan Milojević i Miroslav Đukić...

ZVEZDA PRED DERBI: Ni tabela, ni Partizan

PARTIZAN PRED DERBI: Da anuliramo Zvezdu

Tu je i kviz koji smo spremili pred vas uoči susreta najvećih srpskih klubova...

KVIZ: Koliko poznajete "večite"?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC