• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real brani tron protiv Gremija

Autor mondo.rs

Madriđani posle preokreta pobedili Al Džaziru u drugom polufinalu Svetskog klupskog prvenstva.

Real Madrid će u subotu od 18.00 po srednjeevropskom vremenu imati priliku da prvi put u istoriji postane osvajač pet velikih trofeja u istoj godini!

Posle UEFA Lige šampiona, prvenstva Španije, evropskog i španskog Superkupa, Madriđani će protiv brazilskog Gremija, osvajača Kupa Libertadores, pokušati da odbrane naslov klupskog prvaka sveta.

Gremio je u utorak posle produžetaka eliminisao meksičku Pačuku (1:0), dok je Real u sredu, mnogo teže nego što se očekivalo, pobedio prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata, Al Džaziru iz Abu Dabija, koja na ovom takmičenju nastupa kao predstavnik organizatora.

Real - Al Džazira 2:1 (0:1)
/Ronaldo 53, Bejl 81 - Romarinjo 41/

Gol odluke je posle akcije Marsela i Lukasa postigao Geret Bejl, samo minut nakon ulaska sa klupe za rezerve. Velšaninu je ovo bio tek drugi nastup na zvaničnoj utakmici još od 26. septembra, pošto su ga mučile povrede lista i primicača.

Geret Bejl, Real Madrid - Al Džazira 2:1, FIFA SP 2017
Izvor: YouTube


Golman Al Džazire Ali Kaseif Husani u prvom poluvremenu je činio čuda.

Real je uputio čak 17 udaraca, od toga pet u okvir gola i to su uglavnom bili "ziceri", ali Husani je iz svake kritične situacije izlazio kao pobednik, najčešće iz duela sa Kristijanom Ronaldom, ali i Lukom Modrićem, Karimom Benzemom...

Kazemiru je posle VAR konsultacije u 30. minutu poništen gol zbog ofsajda u kome se našao Benzema, a u 41. minutu je usledio šok za "kraljeviće", pošto je Romarinjo iskoristio grešku odbrane na oko 30 metara od gola, stuštio se u kazneni prostor i iskosa sa leve strane matirao Navasa - 0:1!

Romarinjo, Al Džazira - Real Madrid 1:0, FIFA SP 2017
Izvor: YouTube


Samo što je počelo drugo poluvreme, Al Džazira je mogla da duplira prednost, opet posle olako izgubljene lopte igrača Reala!

Mabhut je pretrčao 40 metara, a Embark Busufa rutinski završio "kontru 2 na 0", međutim, asistencija je kasnila delić sekunde i Marokanac se u trenutku kada je uputio šut našao u ofsajdu. Zamalo 0:2...

Odmah posle toga golman Husani je zamenjen zbog povrede na koju se požalio još u 14. minutu, a tri minuta kasnije Ronaldo je posle majstorskog dodavanja Modrića doveo "kraljeviće" u rezultatski egal - 1:1.

Kristijano Ronaldo, Real - Al Džazira 1:1, FIFA SP 2017
Izvor: YouTube


Ofanziva Reala je, logično, nastavljena punim zamahom, uz retke kontre koje je Al Džazira razvijala po polupraznoj polovini terena.

Benzema je u 66. i 69. minutu pogodio desnu stativu, meč se bližio produžecima, ali tolika inicijativa morala je u jednom trenutku da se isplati...

Al Džaziri u subotu od 15 časova ostaje utešni duel sa Pačukom za treće mesto.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC