• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić: Da "večiti" budu primer fer-pleja

Autor mondo.rs

"Iza nas je mnogo ljudi, edukujemo i decu, moramo da damo primer viteštva, sportske borbe i fer-pleja. Fudbal je prelepa stvar u kojoj nema mesta mržnje", poručio je trener Partizana.

 Đukić: Da "večiti" budu primer fer-pleja Izvor: MN PRESS

Miroslav Đukić je pred početak meča "večitog" derbija pred kamerama televizije Arena Sport rekao da ne bi bio nezadovoljan ni bodom protiv Crvene zvezde, ali je nakon odigranih 90 minuta po teškom terenu u Humskoj žalio za promašajem Ognjena Ožegovića.

Trener crno-belih je ocenio da je njegov tim bio bliži pobedi uz isticanje "dobrih utisaka tokom čitave polusezone", obezbeđenog proleća u Evropi, na čemu je čestitao igračima.


Njegov protivnik, Vladan Milojević, upravo je promašaj Ognjena Ožegovića okarakterisao kao jedan od dva ključna detalja meča, sa čime se složio i Miroslav Đukić.

"Mogli smo da zatvorimo tu utakmicu, ne mogu ništa da mu zamerim, odigrao je vrhunsku utakmicu, mogu samo da mu čestitam na meču. Promašaj je sastavni deo fudbala", ohrabrio je svog napadača Miroslav Đukić.

U samoj analizi derbija naveo je da je teren, koji je bio "natopljen", dodatno otežao posao umornim fudbalerima dva tima koji u svojim nogama imaju mnogo mečeva, pa da stoga "nije bilo mnogo lepote", iako je, navodi Đukić, "fudbal je prelepa stvar".

U monologu na pitanje o ružnim scenama na tribinama - dao je veoma lep odgovor.

"Videli smo neka dešavanja na tribinama i niko od nas ih ne želi. Mislim da su fudbaleri kao i stručni štabovi obe ekipe dali primer sportskog rivalstva, taj primer neka svi slede. Zvezda i Partizan su naši najveći klubovi i bilo bi lepo da postoji poštovanje između nas. Potrebno je da se smanje tenzije između klubova. Iza nas je mnogo ljudi, edukujemo i decu, moramo da damo primer viteštva, sportske borbe i fer-pleja. Fudbal je prelepa stvar u kojoj nema mesta mržnje", zaključio je trener Partizana.

Izvor: MN PRESS


Okarakterisao je dosuđeni penal kao "očigledan", što su učinili praktično svi akteri derbija, uz dodatak da se šalio kada je na konferenciji za medije uoči meča rekao da "neće određivati ko će šutirati penal - jer ga neće ni biti".

Pohvalio je i Milorada Mažića koji se pred meč pozdravio sa dvojicom trenera.

"Ovde se stalno stvara utisak kupovanja i prodaje, hteli ili ne - i vi uđete u te nebuloze gde se stalno priča o nekoj kupovini i prodaji. Čestitam sudijama koje su imale težak zadatak", poručio je Miroslav Đukić.

On je najavio da je okupljanje ekipe zakazano za 10. januar...

"Videćemo za nastavak, pokušaćemo da se poboljšamo i pojačamo. Igranje na tri fronta crpi mnogo, plašio sam se ove utakmice, ekipa je potrošena, izneli smo veliki teret, imali smo mali fond igrača... Pokazali smo da smo ekipa", naveo je on.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC