• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matović: Pokušali smo agresivnije

Autor mondo.rs

Vršilac dužnosti trenera Partizana smatra da je poraz od Bilbaa izražen prevelikom razlikom.

 Partizan Bilbao 67:83 Izvor: MN PRESS

Aleksandar Matović, do utorka drugi pomoćnik Miroslava Mute Nikolića, vodio je crno-bele u meču 8. kola Evrokupa protiv Bilbaa.

U nekim stvarima je možda uspeo da trgne igrače, ali konačan rezultat 67:83 pokazuje da se suštinski ništa nije promenilo u odnosu na prethodne utakmice.

"Pokušali smo da sprovedemo u delo pripremu koju smo već obavili sa trenerom Nikolićem. Međutim, 'roster'nam je bio skraćen zbog problema sa povredama, a neki igrači su nastupili povređeni i imali skromniji učinak", rekao je Matović.

On je već početkom druge četvrtine izrotirao svih 11 igrača koji su bili u sastavu.

"Pokušali smo da odigramo malo agresivnije i u prve tri četvrtine nam je to uspevalo, čak smo serijom od 10:0 prešli u vođstvo. Ali, u četvrtoj četvrtini smo pali i primili 30 poena. Možda je razlika prevelika u odnosu na to koliko smo energije pokušali da damo", dodao je v.d. trenera crno-belih.

Od četvrtka će novi strateg biti Nenad Čanak, prošle sezone asistent Aleksandra Džikića. On će imati samo dva dana da spremi ekipu za važan duel sa MZT Skopljem u okviru 12. kola ABA lige.

Partizan - Bilbao 67:83, Evrokup 2017
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Nekadašnji trener Cedevite Veljko Mršić, koga je Bilbao angažovao krajem novembra, uspeo je da odvede tim do prve pobede u poslednjih mesec i po.

"Zaslužili smo pobedu, koja je važna pre svega psihološki, da igrači počnu malo da veruju u ovo što radimo. Igrali smo dobru odbranu tokom većeg dela utakmice. Partizan je jedna od najefikasnijih ekipa u ABA ligi i velika je stvar zadržati ih na 67 datih poena", izjavio je hrvatski stručnjak.

"Videlo se da su u krizi, znam da su promenili trenera, ali svako treba da misli o svojim problemima", dodao je Mršić, čija ekipa, kao ni Partizan, nema više nikakvih šansi za plasman u Top 16 Evrokupa.

Crno-belima predstoji borba za četvrto mesto u ABA ligi, a Bilbau za opstanak u Endesa ligi, gde je posle 11 odigranih kola prvi iznad zone ispadanja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC