• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veličković: Da nađemo način i da vratimo veru

Autor mondo.rs

Kapiten Partizana o trenutnom momentu crno-belih, dolasku Nenada Čanka, podršci publike...

 Novica Veličković nakon poraza od Bilbaa Da nađemo način i da vratimo veru Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Dan posle smene trenera Miroslava Nikolića, košarkaši Partizana doživeli su sedmi poraz u Evrokupu i ostali i bez minimalne šanse da se plasiraju u Top 16 fazu.

Crno-beli su u utakmici protiv Bilbaa odirali uglavnom u sporijem ritmu, a nada probuđena u trećoj četvrtini nije dugo trajala, jer su gosti iz Španije u poslednjoj deonici vratili vođstvo i kontrolu.

Kapiten Partizana Novica Veličković napustio je parket sa krvavim dresom, zbog povrede glave.

"Najviše me iznerviralo što je čovek (sudija) stajao pored mene, ali... Suđenje je bilo korektno, svojim greškama smo ispustili utakmicu, ali je neverovatno da je ovo drugi put da ušivam glavu. Usna, glava... Ali, dobro".

O utakmici je govorio uz uzdah, ne skrivajući da mu je teško pao i ovaj poraz i nastavak loše serije od devet neuspeha u poslednjih 10 mečeva.

"Hteli smo da imamo reakciju, u četvrtak ćemo da odradimo prvi trening sa Čankom, novim trenerom i u sredu smo stvarno hteli da 'zagrizemo', ali smo brzo pali, što mene najviše nervira. Moramo kroz pobede da vraćamo samopouzdanje, veru i da nađemo model igranja, jer to trenutno nemamo. Da nađemo šta i kako treba, da bismo dolazili do pobeda. Zaređali smo stvarno dosta poraza, ali kažem da bi trebalo da se stavi crta na sve ovo i da okrenemo novi krug, da dajemo maksimum i da vratimo ljude u halu, da nam veruju".

Nazvavši atmosferu u dvorani "ponekad čudnom", Veličković je rekao da bi poverenje navijača trebalo da se zasluži. Takođe, govorio je i o budućoj saradnji sa Nenadom Čankom, koga veoma dobro poznaje.

"I Nenad zna da iskustvom pokušavam najviše da pomognem. On i ja se dosta dobro znamo, mlad je, perspektivan, ambiciozan i to je jako bitno za trenerski posao. Ima znanje i nemamo mnogo vremena. Sad će biti i taktički drugačije stvari. Njegov rad poznajem, ima moju podršku, sad mi je trener i svaki igrač bi trebalo da bude svestan stanja koje je sad i da pruža više nego što je pružao. Kod novog trenera moraš ponovo da se dokazuješ i to je to".

Crno-bele u narednih desetak dana očekuje nastavak serije mečeva u "Pioniru", gde u subotu dolazi MZT, a zatim Limož i Mornar.

"Voleo bih da publika prepozna ovaj momenat. Stvarno nam je potrebna pomoć, da se oseti i naša i njihova energija. Mislim da ovaj tim stvarno može, a da bi samo trebalo da nađe način. Voleo bih da nas publika pogura protiv MZT-a da ostvarimo pobedu koja će nam stvarno mnogo značiti", dodao je Veličković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC