• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi? Nama se dopao!

Autor mondo.rs

Na 156. "večitom" derbiju bilo je svega, ali je dobar fudbal i zanimljiv, ipak, utisak utakmice.

 156. vječiti derbi FK Partizan FK Crvena zvezda 1:1 FOTO, VIDEO Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su 156. međusobni duel i 46. put ga okončali nerešenim rezultatom (1:1). Posle 90 minuta bespoštedne borbe remi je i najpravdeniji ishod nakon svega što smo videli u sredu uveče na terenu stadiona u Humskoj.

A videli smo, i pored kiše i lošeg terena, dosta toga lepog i kvalitetnog na obe strane.

Utakmicom crno i crveno-belih spuštena je zavesa na fudbalsku 2017. godinu i utisak je da su i jedni i drugi izvukli iz sebe poslednji atom snage kako bi obradovali navijače - Zvezda pobedom možda i rešila pitanje šampiona, a Partizan sa tri boda ponovo "oživeo" u trci za prvaka.

"Večiti" nemaju za čim da žale. Prilika, i to onih iz kategorije stopostotnih, bilo je na obe strane. Šampion je možda bio bliži pobedi, jer je vodio do 84. minuta, ali je i Zvezda mogla mnogo ranije do vođstva da među stativama nije blistao Stojković, definitivno najbolja srpska "jedinica". Čovek rođen za velike utakmice.


Do ludila je dovodio Pešića, vrsnog strelca i momka sa neverovatnim osećajem za gol. Prvi golgeter Zvezde je dva puta skoro digao pesnice u vazduh za proslavu, ali je Stojković magičnim intervencijama spasavao Partizan.

"Peške je odličan momak. Uvek nešto dobacuje, ali nikada zlonamerno", rekao je golaman Partizana za svog rivala posle meča.

Zvezda je prva pritisla, Partizan uzvratio... Na tribinama su se smenjivali uzdasi. Nažalost, brutalna tuča na južnoj tribini, neviđena na našim stadionima, odvukla je pažnju publici, do te mere da veći deo prisutnih dobrih 15 minuta nije ni znao šta se dešava na terenu.

Huligani su oteli ulogu fudbalerima i igrali lošu predstavu od 15. minuta do poluvremena. Partizan je ostao bez podrške, a ni Zvezdini navijači, šokirani zbivanjima s druge strane, nisu bili glasni kako znaju.

Spaljeni, pretučeni i goli, neki čak kao i od majke rođeni, izgrednici su izbačeni sa tribine na kojoj su najvatrenije pristalice "parnog valjka" i konačno su se ponovo stekli uslovi za normalno praćenje derbija. Ludom srećom ovaj incident se nije završio nekom tragedijom. Svi uslovi za tako nešto bili su ispunjeni.


Raspoložen i motivisan bio je Ožegović. Nedostajao mu je gol, a imao je prilika, kao i Pešić dve odlične - jednu za vođstvo, drugu da obezbedi pobedu svom timu. Izgoreo je u želji - nije uspeo. Uspeo je, međutim, u nečemu drugom, da "natera" sudiju da svira penal za Partizan u "večitim" derbijima.

Nad njim je napravljen prekršaj za najstrožu kaznu. Sudija Milorad Mažić pokazao je na Zvezdin "kreč" i tako postao prvi arbitar još od Zorana Petrovića i 99. derbija odigranog 18. marta 1995. koji je dosudio penal za Partizan protiv Crvene zvezde. Suma je, baš kao i Damir Čakar pre više od 22 godine, bio precizan, mada je malo falilo Borjanu da ne dozvoli radost partizanovaca... Zanimljivo, poslednji penal u derbijima takođe je svirao Mažić, ali tada za Zvezdu.

I još po nečemu će ostati upamćen 156. "večiti" derbi. Faul za jedanaesterac skrivio je Vujadin Savić, njegov prvi u karijeri. Posle utakmice je kao niko pre priznao: "Da, pogrešio sam, bio je penal, zakasnio sam i zakačio Ožegovića".

Gospodski je stavio tačku na tu temu i zaustavio lavinu...

Suma gol i penal
Izvor: YouTube


Porasla je i cena Boaćiju. Momak iz Gane mnogo će nedostajati crveno-belima ako ode ove zime, a čini se da u Ljutice Bogdana nemaju mehanizam da to spreče. Milioni skaču, a klubova u redu je sve više... Kako se samo snašao u gužvi god izjednačujućeg gola. Lepo je zapazio prostor i kroz šumu nogu plasirao loptu. Pogodio "malu" mrežu, erupcija oduševljenja na severu. 1:1!

Golovi
Izvor: YouTube


Kanga je najavio bolje dane, a Pantić recitovao gradivo iz čuvene Partizanove škole. Sve u svemu, bilo je puno toga dobrog na obe strane

Derbi je, ocena je, bio dosta bolji od nekih prethodnih na kojima je bilo i više golova. Borba, htenje, zalaganje, šanse, golovi. Sve što su navijači tražili od svojih igrača - dobili su.

Jedino... Gde je bila publika?

Tek 12-13.000 navijača. Partizan i Zvezde, posle onakve sezone u Evropi, zaslužili su pun stadion, a ne poluprazne tribine u jeku borbe za titulu, tuču, krv, vatru...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC