• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boaćijevih godinu dana za pamćenje, ali jedno fali

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli su napadača iz Gane "vratili u život", a on im se odužio sjajnim golgeterskim učinkom. Ukoliko ove zime dođe do najavljenog rastanka ostaće, ipak, gorak ukus...

 Ričmond Boaći - učinak u Fk Crvena zvezda Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Svaki gol koji postignem je za navijače i tim, jer bez navijača i tima, nema Ričmonda Boaćija", izjavio je napadač Crvene zvezde posle 156. "večitog derbija", u kojem je pogotkom u finišu utakmice doneo izjednačenje svom timu (1:1) i zadržao crveno-bijele na devet bodova prednosti u odnosu na drugoplsirani Partizan.

Bio je to njegov 15. pogodak u 14 superligaških nastupa ove sezone, a ukupno 38. u 47 utakmica od dolaska u Zvezdu. Za samo godinu dana!

Još u pripremnim utakmicama na Kipru, nekadašnji đak Đenove, a kasnije član Juventusa, Atalante, Sasuola... nagovijestio je da će biti pojačanje u pravom smislu te riječi. I zaista, samo nekoliko utakmica trebalo je da navijači Crvene zvezde zaborave na Uga Vijeiru, koji je sezonu prije, takođe golove postizao kao na traci, a 16 pogodaka za polusezonu u crveno-bijelom dresu (računajući i Kup) natjerali su sve u klubu da već tada ozbiljno razmišljaju o isplati 1.000.000 evra italijanskoj Latini za otkup ugovora, jer je napadač iz Gane bio na jednoipogodišnjoj pozajmici.

Sudbina je, međutim, htjela da italijanski drugoligaš bankrotira, čime je Boaći postao slobodan igrač. Ugovor sa Zvezdom potpisan je ljetos na tri godine, iako je u finišu prelaznog roka bilo interesovanja, pa i konkretnih ponuda, inostranih klubova dosta bogatijih od crveno-bijelih.

Odluka o ostanku pokazala se odlična za obje strane. Boaći je nastavio da "rešeta" protivničke mreže, a cijena da mu raste.

Trenutno, u Zvezdi nemaju problem da odbiju 7.000.000 evra od Rena, vjerujući da će tokom zimskog prelaznog roka stići ponuda bliža 10.000.000. Navodno, postoji premijerligaš koji nudi 8.000.000 funti (nešto više od 9.000.000 evra), ali u Ljutice Bogdana još nije stigao zvaničan papir sa tom cifrom.

Imajući u vidu da Boaćiju igranje u Zvezdi izuzetno prija - za proteklih godinu dana postigao je skoro isti broj golova koliko i noseći dresove Sasuola, Atalante, Latine, Elčea i Đenove - možda i ne bi bilo iznenađenje ako još jednom umjesto odlaska izabere ostanak. Jer, bilo bi malo čudno da najbolji strelac stranac u istoriji kluba ode bez osvojene titule...

Vladan Milojević ima ogromno povjerenje u njega, ali ono što se zamjera stamenom centarforu jesu neiskorišćene šanse na međunarodnoj sceni. Fantastičnim golom donio je pobjedu u Kelnu, dao je golove i u oba kvalifkaciona duela sa Spartom, ali promašaji protiv Arsenala, BATE Borisova u Belorusiji i Kelna u Beogradu bacaju određenu dozu sumnje na pitanje da li je Boaći zaista spreman za "veliku scenu".

Sigurno da bi gol(ovi) moskovskom CSKA uticali na promjenu mišljenja onih koji nisu optimisti povodom toga, a vrijednost 24-godišnjeg napadača na fudbalskoj pijaci podigli i iznad pomenutih 10.000.000 evra.

Zvezdan Terzić je nedavno reako da je realno da Boaći ode ove zime, ali je Vladan Milojević potom izjavio da je super sa Boaćijem i da mu napadač nije rekao da odlazi.

Šta će se dogoditi tokom januarskog prelaznog roka, vidjećemo... 

BOAĆIJEVA STATISTIKA U 2017, računajući nastupe za Zvezdu, Ganu i Latinu:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC