• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U tuči učestvovali Splićani, nema postupka?!

Autor mondo.rs

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je danas da su četvorica Splićana učestvovali u sukobima na stadionu Partizana tokom fudbalskog 156. "vječitog" derbija Partizana i Crvene zvezde.

 Tuča u derbiju - Hrvati Izvor: MN PRESS

Zvanična potvrda iz Hrvatske o umiješanosti hrvatskih državljana u tuču na stadionu Partizana tokom "vječitog derbija"!

Nakon što je MUP Srbije danas prijepodne saopštio da je u sukobima na stadionu Partizana povrijeđeno više osoba "među kojima i inostranih državljana", iz Hrvatske su stigle vijesti da je u tuči učestvovalo i nekoliko osoba iz Splita.

Potom je i TV Partizan objavio da su u tuči na južnoj tribini stadiona Partizana učestvovali i "članovi kik-boks kluba iz Splita koje je neko unajmio da naprave haos".

Na to se nadovezalo i saopštenje Grobara koji su na jednoj Facebook stranici objavili i ličnu kartu jednog od učesnika tuče, a koji je iz Hrvatske.

Zvanična informacija, odnosno potvrda da hrvatski državljani zaista jesu učestvovali u tuči stigla je večeras iz Zagreba. Od Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske.

"Prema dobijenim informacijama nadležnih službi Republike Srbije, četvorica hrvatskih državljana su u srijedu, 13. decembra 2017. godine, učestvovali u tuči tokom fudbalske utakmice Partizana i Crvene zvezde, a protiv njih nije poveden nikakav policijski postupak", navodi se u odgovoru službe za odnose sa javnošću Ministarstva spoljnih i evropskih poslova na upit agencije Hina.

U saopštenju je navedeno da "dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila ljekarsku pomoć, jedan je zatražio te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurohirurgiji Vojno medicinske akademije u Beogradu".


Nijedna od spomenutih osoba nije zatražila konzularnu pomoć Hrvatske u Beogradu, a hrvatska ambasada u Beogradu u stalnom je kontaktu sa nadležnim telima Republike Srbije, dodaje se u saopštenju.

"Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske u skladu sa svojim ovlašćenjima i mogućnostima, ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružiće svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju njihove zaštite", dodaje se u saopštenju.

Beogradski mediji danas su objavili da su se među 26 uhvaćenih osoba nakon tuče tokom sinoćnje utakmice Partizana i Crvene zvezde našla šestorica hrvatskih državljana.

U masovnoj tuči na južnoj tribini stadiona Partizana tokom prvog poluvremena utakmice povrijeđeno je više osoba, nakon čega je u pratnji jakih policjskih snaga jedna grupa gola do pojasa izvedena sa stadiona.

Huliganski pir na derbiju - ružna slika Srbije

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, policija je preduzela sve mjere kako bi "utvrdila sve okolnosti događaja", a nakon identifikovanja osoba koje su učestvovale u tuči, po nalogu nadležnog tužioca biće podignute odgovarajuće krivične ili prekršajne prijave.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC