• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ožegović: Treba me razumjeti, bila je vrela glava

Autor mondo.rs

Napadač Partizana Ognjen Ožegović o propuštenim šansama u "vječitom derbiju". Vladimir Stojković o psihologiji u fudbalu i svemiru.

 Ognjen Ožegović propuštene šanse na derbiju Partizan - Zvezda Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Ognjen Ožegović je bio mnogo osporavan kada je potpisao za Partizan. Umjesto igračkih kvaliteta, govorilo se više o njegovom navijačkom opredjeljenju. Sportski direktor Partizana Ivica Iliev je održao, sada već čuvenu, konferenciju za novinare na kojoj je ljutito odbrusio kritičarima: "Ja garantujem za ovog momka!".

Ožegović je svojim igrama i zalaganjem u protekloj polusezoni zaslužio "kredit" kod navijača Partizana, a možda i najbolju parrtiju pružio je baš u posljednjoj utakmici u ovoj godini - protiv Crvene zvezde.

Bio je stalna i najveća opasnost po gol Crvene zvezde, nad njim je napravljen penal iz kojeg je Partizan poveo...

"Ima stvari kojima sam zadovoljan, a i onima kojima nisam. Te šanse u koje sam ušao, sve sam odlično uradio do završnice, ali onda ta moja užarena glava prije derbija, htio sam odmah i sve, nisam ostao smiren kad je trebalo. Treba me razumjeti, prvi mi je derbi, htio sam mnogo... Bio sam motivisan previše rekao bih i nadam se da ću u sljedeći ući smireniji, što kaže naš šef - vrelog srca, ali mirne glave", rekao je Ožegović za TV Partizan dan poslije derbija sa Crvenom zvezdom koji je završen 1:1.

Podvlačeći crtu ispod polusezone, Ožegović kaže da je zamišljao da određene brojke budu drugačije, dodajući da "ne može baš uvijek da bude onako kako zamisliš".

"Treba da odmorimo, stvarno smo umorni, odigrali smo mnogo minuta. Ne mogu da shvatim neke ljude koji nas ponekad ne razumiju, pa se ljute na nas, a mi smo preumorni. Ujutru se dešava da se probudim umoran, nismo stizali da se odmorimo, bilo je mnogo utakmica... Nadam se da ću u polusezoni nastaviti sa istom željom, ali i da ću popraviti golgeterski učinak. Vjerujem da ćemo biti bolji, da ćemo igrati bolje", kaže Ožegović.

Uz Ožegovića, ponovo je briljirao Vladimir Stojković. Odbranio je dva "zicera" napadačima Zvezde.

"Pa, imaš u glavi, u podsvjesti, tu obavezu koja te tjera da iz dana u dan daješ maksimum, da daješ uvijek koliko možeš. Ali, dešava se da se i mi 'izduvamo' ponekad, da nema energije. Bilo je mnogo utakmica, bilo je utakmica na život i smrt kao ona protiv Videotona ili Jang bojsa. Da ne pričam o reprezentaciji, jer ja nisam imao ni te reprezentativne pauze", kaže Stojković.

Još se ne zna da li će Stojković i na proleće nositi dres Partizana i biti stub ekipe. Uprava i navijači bi to voleli.

U izjavi za TV Partizan pričao je i o prvom velikom ispitu koji čeka crno-bele u nastavku sezone - dvomeč sa Viktorijom Plzen u šesnaestini finala Lige Evrope.

Čuvar mreže Partizana ima zanimljivo mišljenje.

"To je ozbiljna ekipa, ali kad znamo kakav je naš mentalitet, dobro je što smo njih izvukli, nego nekog drugog, recimo Atletiko. Tada bismo bili 'pod ručnom', noge bi nam se vezale. Sada svi u podsvesti imamo da je ovo dostižno, da možemo. Sve je psihologija. Recimo, igraš sa Atletikom i pomisliš - teško da ćemo ovo moći - poslao si informaciju u svemir. Poslao si informaciju da znaš da je nemoguće. Sada u glavu automatski dolazi informacija da je ovo dostižno, da možeš da pobediš Viktoriju. Mi ne treba da gledamo ko se kako zove, već da razmišljamo o tome da zavisimo samo od nas".

Poruka za navijače je ova:

"Da veruju u nas. Mi ćemo ginuti kao i do sada. Daćemo krv kao što su tražili".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC