• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lud meč u Istanbulu, Žalgiris srušio šampiona!

Autor mondo.rs

Litvanski tim prekinuo seriju Fenerbahčea od četiri pobjede u Evroligi. Sporna sudijska odluka 40 sekundi prije kraja.

Iznenađenje u "Ulker sports" areni!

Evropski šampion Fenerbahče pred svojim navijačima je poražen od Žalgirisa u prvoj utakmici 12. kola Evrolige - 89:90 (24:16, 18:25, 22:22, 25:27)!

Fenerbahče je pokvario skor na 8-4, nakon što je "vezao" četiri pobjede, od toga tri u gostima (CSKA, Baskonija, Barselona), dok je učinak Litvanaca 7-5 i u ovom trenutku su više nego ozbiljni kandidati za plasman u Top 8 fazu.

Tokom cijele utakmice su se timovi Željka Obradovića i njegovog nekadašnjeg igrača, sada talentovanog trenera Šarunasa Jasikevičijusa, smjenjivali u vođstvu.

Prosto su se igrači utrkivali u dobrim potezima, koševima iz teških pozicija, a tokom četvrte četvrtine su i jedni i drugi sticali, pa brzo ispuštali pet poena prednosti.

Žalgiris je poslije uzastopnih trojki Milaknisa imao 69:74 u 34. minutu, a Fenerbahče 82:77 i 85:80 u 39. minutu, nakon nekoliko dobrih odbrana i trojke Datomea.

Međutim, gosti su imali nadahnutog Kevina Pangosa, koji je u prelomnim momentima ubacio dvije trojke (82:80, 85:83) i održao priključak, da bi Jankunas poslije promašaja Slukasa izjednačio na 85:85.

SOLIDNI "ORLOVI"

Vasilije Micić (6p, 5as, 3izg) u pobjedničkom i Marko Gudurić (7p, 3sk, 4as) u poraženom timu pružili su solidne partije za po 20 minuta provedenih na parketu. Nikola Kalinić prvi put ove sezone je bio u sastavu Fenerbahčea, ali nije ulazio u igru.

Šteta je što je na ishod ovako kvalitetnog meča uticala i jedna sudijska odluka, mada ne presudno.

Svega 40 sekundi prije kraja, pri rezultatu 86:85, prilikom izvođenja auta je Vonamejkeru dosuđen faul zbog držanja Jankunasa, koji je sudija po pregledu snimka preinačio u nesportsku ličnu!

Jankunas je bacanjima preokrenuo na 86:87, Tupan promašio trojku za "plus četiri", ali je Jankunas odigrao odličnu odbranu na Slukasu i lopta je 12 sekundi prije kraja ponovo bila u rukama igrača Žalgirisa, preciznije Vasilija Micića!

Srpski reprezentativac izbjegao je dva pokušaja da ga fauliraju i asistirao Milaknisu za odlučujuću trojku - 86:90!

Jasikevičijus je "poludio" što njegovi igrači nisu sačuvali loptu do kraja, nego uzeli rizik da protivnik za preostalih pet sekundi - u slučaju da je Milaknis promašio - izvedu brz napad za pobjedu. Na njihovu sreću, Slukas je trojkom mogao samo da ublaži poraz...

Pangos je predvodio Žalgiris sa 22 poena, Tupan je postigao 16, Jankunas 15, a Dejvis 14 poena. Na drugoj strani 20 poena Jana Veselog, uz nekoliko promašenih bacanja kada je bilo važno, kao i 19 poena Vonamejkera.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC