• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kreće drugi krug: Čanak debituje, lideri na moru

Autor mondo.rs

Mnogo važnih mečeva u okviru 12. kola ABA lige.

 ABA liga drugi dio sezone Izvor: MN PRESS

Drugi krug takmičenja u ABA ligi 2017/18, koja će kao i prošle sezone šampiona poslati u Evroligu, a učesnike plej-ofa u Evrokup, počinje promenom na klupi najtrofejnijeg kluba u ovom takmičenju, Partizana.

Naslednik Miroslava Nikolića na klupi crno-belih, Nenad Čanak, debitovaće u ulozi šefa stručnog štaba kluba za koji je nastupao kao igrač i radio kao pomoćnik u subotu u 19 časova kada u Dvoranu "Aleksandar Nikolić" bude došao "fenjeraš" posle 11 rundi - MZT iz Skoplja.

Uz direktan prenos na "Areni sport 1", Čanak će pokušati da prekine niz Partizana od šest poraza u "Pioniru" počev od 21. oktobra i pobede nad Igokeom od 117:104. Računajući i gostovanja, crno-beli se nalaze u seriji od devet poraza u poslednjih deset izlazaka na parket, a ta jedna pobeda zabeležena je u Sremskoj Mitrovici nad Megom (89:102), 11. novembra.

Partizan je dobio četiri od pet mečeva sa makedonskim prvakom u Beogradu, a treba reći i da je MZT ove sezone na strani dobio samo Igokeu (99:108).

Posle plavo-belih iz Skoplja, na noge Partizanu u 13. rundi dolaze i plavo-beli iz Bara, tako da će Čanak i njegov stručni štab imati priliku da vezanim pobedama nad MZT-om i Mornarom donesu dragocene pobede ekipi u ravnopravnoj trci za četvrtom pozicijom sa još sedam timova.

Lider Budućnost gostuje u petak u 18 časova u Dvorani "Krešimir Ćosić" u kojoj igra probuđeni Zadar, tim sa skorom 4-1 u poslednjih pet kola, ali i tim koji je Podgoričane pobedio samo jednom u poslednjih 13 duela.

Zadar je nadigrao Budućnost prošle sezone rezultatom 78:76 i tako prekinuo niz od pet poraza kod kuće u ovom rivalstvu.

Pravo iz Valensije, gde će u petak uveče igrati meč 13. kola Evrolige, regionalni šampion otputovaće u Bar na meč sa Mornarom od kojeg nije izgubila u tri sudara u ABA ligi.

"Topolica" će biti tesna u nedelju u 19 časova, kada će zvezdaši putem kamera "Arene sport" moći da vide na delu novajliju iz Mege, Dilana Enisa, koji je potpisao u trenutku kada je ekipa boravila u Zagrebu gde je savladala i Cibonu 87:93.

To je crveno-belima bila šesta uzastopna pobeda u ABA ligi računajući od poraza na istom mestu, ali od Cedevite (79:74), zabeleženog 22. oktobra.

Mornar je veoma neugodan domaćin, njih je ove sezone kod kuće pobedio samo ruski Saratov u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, odnosno FMP i Cibona u ABA ligi.

FMP će u Železniku dočekati Cedevitu u nedelju u 17 časova i pokušati da zabeleži prvu pobedu nad ovim klubom, koji je u prvom krugu zabeležio trijumfe i nad Crvenom zvezdom i nad Partizanom. Zagrepčani imaju četiri pobede u poslednjih pet kola, dok su "panteri" u prošlom kolu porazom od Budućnosti (76:93) pokvarili perfektan skor u Železniku ove sezone gde su redom padali MZT, Zadar, Cibona i Mega.

Parovi 12. kola:

petak

Zadar - Budućnost (18.00)
Igokea - Olimpija (20.00)

subota

Partizan - MTZ Skoplje (19.00)

nedelja

FMP Železnik - Cedevita (17.00)
Mornar - Crvena zvezda (19.00)

ponedeljak

Cibona - Mega (18.00)

Tabela: Budućnost 10-1, Crvena zvezda 9-2, Cedevita 8-3, FMP 5-6, Partizan 5-6, Zadar 5-6, Olimpija 5-6, Mornar 5-6, Mega 4-7, Igokea 4-7, Cibona 4-7, MZT 2-9.

Parovi 13. kola: MZT - FMP, Partizan - Mornar, Olimpija - Cibona, Cedevita - Zadar, Budućnost - Igokea, Mega - Crvena zvezda.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC