• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenac se predomislio, više ne igra za Britaniju

Autor mondo.rs

Bivši drugi reket Engleske ponovo će nastupati za državu u kojoj je rođen.


Teniser Aljaž Bedene rekao je danas da će od naredne godine ponovo nastupati za selekciju Slovenije nakon što se pod zastavom Velike Britanije takmičio od 2015.

Bedene je danas obavestio Međunarodnu tenisku federaciju (ITF) da će igrati za Sloveniju od 2018.

"U ovoj fazi moje karijere ne želim da propustim priliku da igram Dejvis kup, kao i da se takmičim na Olimpijskim igrama. To su dva događaja koja mi mnogo znače", rekao je 28-godišnji Bedene, rođen u Ljubljani.

Njegova odluka da igra za Sloveniju podstaknuta je željom da se takmiči u Dejvis kupu i na Olimpijskim igrama 2020. godine, što ne bi mogao da učini pod britanskom zastavom nakon što je ITF odbio njegovu žalbu.

Bedene, koji živi u Engleskoj od 2008, dobio je britansko državljanstvo 2015. godine, i bio je drugi teniser te zemlje, odmah iza Endija Mareja.

Pravila ITF-a koja koja su stupila na snagu 2015. godine zabranila su Bedeneu da igra za Dejvis kup selekciju Velike Britanije, jer se ranije takmičio za Sloveniju 2010, 2011. i 2012. godine.

On se žalio na tu odluku ITF-a, naglasivši da je prijavu za britansko državljanstvo podneo pre nego što su se promenila pravila, ali njegova žalba je odbijena.

"S ponosom sam zvao Britaniju mojim domom u poslednjih devet godina, mnogo ljudi je učinilo da osećam dobrodošlo", rekao je on.

Bedene je u novembru bio 45. teniser sveta, što mu je najbolji ranking u karijeri. On još nema ATP titulu, ali je dva puta igrao finale, u Čenaju u januaru 2015. godine, i u aprilu u Budimpešti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC