• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpija „stalna mušterija“ u Laktašima

Autor mondo.ba

Sedma uzastopna pobjeda Igokee nad ljubljanskim „zmajčekima“ u Laktašima prvenstveno zahvaljujući odličnoj partiji Nikole Jevtovića - 86:78 (24:16, 24:16, 24:20, 14:25).

Petu pobjedu ove sezone u ABA ligi zabilježili su košarkaši prvaka Bosne i Hercegovine i to protiv „stalne mušterije“ Petrol Olimpije u Laktašima.

Fantastičnu utakmicu odigrao je sa 25 poena i sedam asistencija krilni centar Nikola Jevtović, koji je bio najzaslužniji za trijumf domaće ekipe. Danilo Šibalić se u pobjedu "ugradio" sa 18 koševa, dok je Malkom Li uknjižio pogodak manje.

U gostujućem taboru Džordan Morgan sa 20 i Devin Oliver sa poenom manje su bili najefikasniji, ali to nije bilo dovoljno da"zmajčeki" izbjegnu sedmi poraz ove sezone u regionalnom takmičenju.

Od samog početka, domaćin je nemetnuo svoju igru, prvenstveno u odbrani i već poslije prvog poluvremena stekao "+16"  (48:32) zahvaljujući "laganim" poenima.

U trećem periodu, prednost je narasla na 20 poena, što ekipa iskusnog Dragana Bajića nije mogla da prokocka u posljednjih 10 minuta, iako su gosti iz Ljubljane uspjeli da koliko-toliko ublaže poraz.

Rezultati 12. kola:

Zadar - Budućnost 78:69
Igokea - Olimpija 86:78

subota

Partizan - MZT Skoplje (19.00)

nedjelja

FMP Železnik - Cedevita (17.00)
Mornar - Crvena zvezda (19.00)

ponedjeljak

Cibona - Mega (18.00)

Tabela: Budućnost 10-2, Crvena zvezda 9-2, Cedevita 8-3, Zadar 6-6, FMP 5-6, Partizan 5-6, Olimpija (+1)5-7, Mornar 5-6, Mega 4-7, Igokea (+1) 5-7, Cibona 4-7, MZT 2-9.

Parovi 13. kola: MZT - FMP, Partizan - Mornar, Olimpija - Cibona, Cedevita - Zadar, Budućnost - Igokea, Mega - Crvena zvezda.

ČETVRTA ČETVRTINA (14:26)

Pokušali su gosti iz Ljubljane da se vrate u meč i uvedu susret u neizvjesnu završnicu, probudio se i Domen Lorbek i Dražen Bubnić, ali je opet Jevtović spriječio eventualni povratak gostiju i „ovjerio“ pobjedu Aleksandrovčana.

Doduše, ljubljanski tim je imao „minus 10“ na nekih 90 sekundi do kraja, međutim, takvi preokreti se ekstremno rijetko događaju...

TREĆA ČETVRTINA (24:20)

Jevtović i Šibalić su nastavili sa „simultankom“ na početku trećeg perioda, pa su „igosi“ uspjeli da pred odlučujućih 10 minuta odu na maksimalnih 20 razlike.     

DRUGA ČETVRTINA (24:16)

Izabranici Dragana Bajića su nastavili sa odličnom igrom u odbrani i u sljedećem periodu što je rezultiralo rutinskim održavanjem razlike. Danilo Šibalić je pogodio poslije odlične akcije, a potom i trojku kapiten Vuk Radivojević, ali je Džordan Morgan uspijevao da koliko-toliko održava „zmajčeke“ da ne bi prednost otišla „predaleko“.

A otišla je na samom kraju i na „plus 16“ (48:32).

Poslije drugog kvartala, najefikasnije je Igokein Nikola Jevtović i Danilo Šibalić sa po 12 poena i Malkolm Li sa pet manje, dok su na drugoj strani najbolji bili Džordan Morgan i Devin Oliver sa po sedam koševa.

PRVA ČETVRTINA (24:16)

Na početku se Igokea žestoko krenula i konstantno vodila, da bi serijom 6:0 poslije nekoliko minuta otišla do plus osam (13:5, 15:7) što je bila prva „osjetnija“ prednost na utakmici u Laktašima.

Malkom Li i Robert Rikić su predvodili Aleksandrovčane u tim trenucima, da bi prvi put na dvocifrenu razliku a poenima Nikole Jevtovića (17:7) na tri minuta do kraja.

Ipak, uzvratili su „zmajčeki“ trojkom Devina Olivera, ali i poslije nekoliko isforsiranih napada Igokee, smanjili, ali je odbrana prvaka BiH u prvih 10 minuta bila sjajna i omogućila mnogo „laganih“ koševa što je rezultiralo sigurnim vođstvom.

...
Izvor: YouTube

Najbolji u „igosima“ bili su Malkom Li sa sedam poena, dok su tri manje upisali Robert Rikić i Nikola Jevtović. Kod gostiju iz Ljubljane prvo ime je Devin Oliver sa pet pogodaka.

NAJAVA

Šampion Bosne i Hercegovine je dosad šest puta dočekao „zmajčeke“ i upisao maksimalnih šest pobjeda.

Prema najavama iz Aleksandrovca, tim Dragana Bajića očekuje i sedmi trijumf, posebno jer je motivisan da se revenšira Slovencima za poraz u prvom dijelu sezone poslije produžetka - 95:93 (21:13, 18:22, 23:18, 21:30, 12:10).

„Igosi“ su u posljedna dva dvoboja upisali poraze (od Crvene zvezde i Mege), dok su Ljubljančani u seriji od isto toliko trijumfa.

ANKETA: Mogu li "igosi" nastaviti niz?

Kraj serije, Budućnost pala u Zadru!

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

VELIKA POBJEDA IGOSA ZMAJČEKI NE ZNAJU ZA POBJEDU U LAKTAŠIMA SEDAM UTAKMICA I ISTO TOLIKO PORAZA

MILOŠ

SJAJNA IGRA IGOKEE I ZASLUŽENA POBJEDA NAD OLIMPIJOM ZMAJČEKI NE ZNAJU ZA POBJEDU U LAKTAŠIMA 7 UTAKMICA I ISTO TOLIKO PORAZA JEFTOVIĆ SJAJAN KAO I ŠIBALA A AMER LI ODIGRO EXTRA BUDUĆNOST NAŽALOST IZGUBILA U DALMACIJI A IGOKEA U SLJEDEĆEM KOLU UPRAVO GOSTUJE ĐETIĆIMA KO ZNA MOŽDA IGOSI OPET POBJEDE MADA TEŠKO

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC